İşverenlere yeni istihdam desteği geliyor


Gündem 22.05.2021 12:00:00 0
İşverenlere yeni istihdam desteği geliyor

Pandemi destekleri kapsamında işverenlere yeni istihdam desteği geliyor. 50 kişinin altında istihdam sağlayan işletmeler, ödeyecekleri sigorta primlerini, kamu bankalarından kullanacakları kredilerde faizden düşebilecek. Son bir yılda işten çıkarma yapan işverenler destekten yararlanamayacak.

Ekonomik Reform Paketi ile açıklanan istihdam desteğinin detaylar belli oldu. Çalışanın 3 aylık sürede en fazla 10 günlük sigortalı olması gerekiyor. Yeni teşvik, mikro ve küçük işletmelere yönelik olacak. 50 kişinin altında işçi çalıştıran işverenler yararlanacak. Öncelikle kişinin yeni işe alınması ve 3 aylık sürede en fazla 10 gün sigortalı çalışmış olması aranacak.

İşverenler, 1 Temmuz 2021 ila 30 Haziran 2022 tarihleri arasında işe aldıkları yeni çalışanlar için teşvikten yararlanabilecek. En fazla 5 kişiyi teşvikten yararlandırabilecek işveren, son bir yılda işten çıkarma yaptıysa destekten yararlanamayacak.

Bir yıl içinde işveren yeni işe aldığı kişilerin sosyal güvenlik primlerini, işsizlik sigortası primlerini eksiksiz olarak ödemekle mükellef olacak. Ücretsiz izne çıkartılan ve nakdi ücret desteği alanlar için de teşvikten yararlanılabilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı