İtech Robotics Ar-Ge Merkezi Kadem işbirliği ziyareti

İtech Robotics Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Ferdi Alakuş Kadın ve Demokrasi (KADEM) derneğini ziyaret etti.


Bilim 8.04.2022 02:37:00 0
İtech Robotics Ar-Ge Merkezi Kadem işbirliği ziyareti

İtech Robotics Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Ferdi Alakuş Kadın ve Demokrasi (KADEM) derneğini ziyaret etti.

Ferdi Alakuş, Başkan Gonca Kayacan ile görüşmesinde gençler için eğitimler planlayıp, Ar-Ge Merkezinde yapılan projeler ve yeni ürünler üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdi. 

İtech Robotics Ar-Ge Merkezi:

Isparta’da resmi AR-GE projeleri ve eğitim hizmetleri veren  I-TECH Robotik Otomasyon Ltd.Şti, araştırma ve geliştirme alanına yaptığı çalışmalrınlarıyla büyük takdir topluyor. Göller Bölgesinde bir ilk olarak 21 kişilik personeli 17’si AR-GE personeli olmak üzere yürüttüğü 7 Ar-Ge projesinden 7’sini hayata geçiren I-Tech’ın Ar-Ge Merkezi olma başvurusuna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay alarak, I-Tech’ın Ar-Ge Merkezi, Göller bölgesi sektörün ilk olma unvanına sahip olmasıyla biliniyor.

2015 yılında 5746 sayılı Araştırma Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi ile kanun kapsamında Teknogirişim sermaye desteği ile Ferdi ALAKUŞ kurulmuş bir AR-GE sürecinin ardından 2019’de göller bölgesi bünyesinde ilk  Ar-Ge birimi oluşturmuştur. Firma değerlendirilirken firma yöneticisi ve tek çalışanının 2010 ile 2015 arasındaki tarihlerde ülkemizde 70 şehir ve yurt dışında bir çok ülkede robot faaliyetleri yürüttüğü sayısız derece aldığı projeler geliştirdiği başarının sebebini açıkça göstermektedir. Halen devam etmekte olan onlarca projesi ve toplam 25 Ar-Ge personeli bulunan I-TECH, Mart 2019’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Ar-Ge Merkezi olma başvurusunda bulundu. Bakanlık tarafından 19 mart 2019 tarihi itibarıyla başvuruya olumlu yanıt verildi.

Kadın ve Demokrasi derneğinin genç girişimci öğrencilere öncelik yaparak sürdürdüğü bir çok bilimsel ve teknolojik çalışmaları yakınen takip ettiklerini belirten Ferdi ALAKUŞ, beraber yapacağımız çalışmaları istişare ederek karşılıklı istişareler gerçekleştirdik. Başkan Gonca Kayacan hanımefendinin başarılı çalışmaları ve yol göstericiliğiyle sürdürülen çalışmalarını herkes gibi bizde takip ediyoruz. İnşallah beraber başarılı çalışmalara imza atacağız. Nazik Misafirperverliği için kendisine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar