İYİ Pamuk Derneğinde Tanman dönemi

Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretimini yaygınlaştırarak ilgili taraflar için ortak fayda sağlanmasına hizmet eden İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına İyi Pamuk çiftçisi Fuat Tanman seçildi. İPUD Yönetim Kurulunda Ege Tekstil ve H


Gündem 2.10.2021 11:00:00 0
İYİ Pamuk Derneğinde Tanman dönemi

İZMİR (İGFA) - Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretimini yaygınlaştırarak ilgili taraflar için ortak fayda sağlanmasına hizmet eden İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD), 4. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Dernek, üyelik ve yönetim kurulu yapısında tüm tedarik zincirini kapsama hedefi ile çalışıyor.

2013 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden derneğin her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü ve çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten eski yönetim kurulu başkanı Leon Piçon, ‘Başkanlık görevini dernek kurulduğundan bu yana yönetim kurulumuzda aktif rol alan ve aynı zamanda sürdürülebilir pamuk üretimini kendi arazilerinde de benimsemiş Fuat Tanman Bey’e devretmekten mutluluk duyuyorum ve bu sorumluluğu başarıyla yürüteceğine inanıyorum" dedi. 

Derneğin kurduğu güçlü ortaklıklar ile 2020-21 pamuk sezonunda Türkiye’deki pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 10’unun İyi Pamuk (Better Cotton) standardında üretilmesinin sağlandığını belirten IPUD yönetim kurulu başkanı Fuat Tanman, "Pamuk üretiminin çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda sürdürülebilir olduğu bir Türkiye vizyonuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ dedi. Çiftçilerden hiçbir şekilde ücret talep etmeden sahada faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Tanman, doğru ortaklık, proje ve eğitim faaliyetleri ile çiftçilerimizin daha sürdürülebilir uygulamalar benimseyip girdi maliyetlerini azaltmayı hedefliyor ve uluslararası geçerliği olan bir sürdürülebilirlik standardına uygun üretimi sağlayarak Türkiye’de üretilen pamuğa artı değer katıyoruz" dedi.  

 


YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde