Gündem

Gündem Haberleri

İYİ Parti Kayseriden zam tepkisi

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, son dönemlerde gelen zamlara tepki gösterdi.


Gündem 26.09.2021 10:30:00 0
İYİ Parti Kayseriden zam tepkisi

Mehmet UZEL (KAYSERİ iGFA)
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen  zamlara tepki gösterirken, 'Seçimlere girerken vatandaşa 'zengin ortak geliyor' diye kendini tanıtan AK Parti belediyeleri, şimdi vatandaş üzerinden zengin olmanın yollarını arıyor. Geldiğimiz noktada iş yok, aş yok, yurt yok, Kayseri'de zam çok" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe toplu taşıma ücretlerine yaptığı zammın ardından hem şehir içindeki toplu taşıma ücretlerine hem de Kent Ekmek büfelerinde satılan unlu mamüllerine zam yaptığını dile getiren  Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, "Kent Ekmek büfelerinde 1 TL'ye satılan ekmek yüzde 25 zam yapılarak 1,25 kuruştan satılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi ekmeğe ikinci kez zam yapmış oldu. Diğer taraftan toplu ulaşım biletine de yüzde 20'lik zam yapıldı" dedi.

Vatandaşa en uygun taşıma imkanı sunması gereken Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ardı ardına zam yapmaya başladığını hatırlatan Yücel, "İlçelerin toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 zam yapan AKP Belediyesi, buradan istediği sonucu elde edememiş olacak ki bu kez de şehir içi toplu ulaşıma yüzde 20 zam yaptı. Vatandaşı zor duruma bırakmasından dolayı utanması gereken AKP'li Belediye, bir de bu durumu 'en ucuz fiyatla taşıma yapıyoruz' diye açıklamaya çalışmış. Öğrencilere de yurt bulamıyorlar.  Göstermelik ilanla vakıf, cemaat, cemiyet gibi nelerin döndüğünün belli olmadığı yapılara öğrencileri mahkum ediyorlar. Size en iyi cevabı sandıkta verecek. Çünkü iş yok, aş yok, yurt yok! Ama ne hikmetse bol bol zam var. Biraz sabredin. İYİ Parti gümbür gümbür geliyor" dedi.

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı