İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“TÜRK MİLLETİ, CUMHURİYET'İ KURAN BÜYÜK ATATÜRK’E MİNNET VE ŞÜKRANLA, GELECEĞE DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLEMEYE DEVAM EDECEKTİR”


Gündem 28.10.2021 16:12:00 0
İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“TÜRK MİLLETİ, CUMHURİYET'İ KURAN BÜYÜK ATATÜRK’E MİNNET VE ŞÜKRANLA, GELECEĞE DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLEMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Geri bırakılmış medeniyetlerin çağdaşlaşma yolunda kendine örnek aldığı ve Türk Mucizesi olarak bütün dünyada simgeleşen, meyvalarını halen dahi vermeye devam eden Türkiye Cumhuriyeti bugün 98 yaşında! Büyük Atatürk’ün eseri Cumhuriyet, Türk milletinin uygar toplumlar arasına girmesini sağlamış, toplumu, kurumları ve siyaseti en temelinde değiştirerek ileriye götürmüştür.

Kadınların doktor, hakim, mühendis, milletvekili, bakan ve hatta başbakan olmasına imkan sunan da Cumhuriyet’tir, Anadolu’nun ortasında bir köylü çocuğunun Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmasına giden yolu açan da Cumhuriyet’tir.

Milleti beğenmediği bir yönetim altında yaşamak mecburiyetinden kurtaran ve millete kötü bulduğu yöneticisini değiştirme hakkı veren, yani kendi kendisini yönetme hakkı veren de yine Cumhuriyet’tir.

Cumhuriyet hukuk ve adalettir, Cumhuriyet okul ve eğitimdir, Cumhuriyet yol ve kalkınmadır, Cumhuriyet bilim ve çağdaşlaşmadır, din ve vicdan özgürlüğüdür, düşünce özgürlüğüdür, kula kulluğun sonudur, bağımsızlıktır.

Atalarımızın Kurtuluş Savaşı’ndaki fedakarlıkları ve büyük gayretleri ile kavuştuğumuz Cumhuriyet, Türk Kadını ile, Türk Genci ile, Türk Milleti ile ayaktadır ve Türk Milleti ona sahip çıktıkça hiçbir güç Cumhuriyet’imizi yıkamayacaktır.

Cumhuriyetimiz 100. Yaşına yaklaşırken, yaşadığımız sorunları çözme ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden güçlendirme ve hak ettiği mertebeye çıkartma fırsatı da yine Cumhuriyetimizin bize sunduğu demokrasi ile mümkün olacaktır. Türk Milleti, Cumhuriyeti kurduğu gibi, onu yeniden ayağa kaldırmasını ve yüceltmesini bilecektir.

Türk insanı, geçmişini unutmadan, Cumhuriyet’i kuranlara ve yüceltenlere şükran ve minnet duyarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Hangi durumda olursak olalım, umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmadan bu aydınlık yolda ilerleyecek ve bize verilen emanete sahip çıkacağız. Ve de milletçe çok çalışacağız!

Başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyet’in kurulması için ve o günlerden bu günlere gelinmesi için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, şükranla, minnetle ve Rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Bütün milletimize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Dr. Aylin Cesur

İYİ Parti Isparta Milletvekili

29 Ekim 2021


Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!