İYİ Parti Üyesi Sedat Akkuş: "Gemlik cezalandırılıyor mu?

İYİ Parti Gemlik Belediye Meclisi Üyesi Sedat Akkuş, 2020 Faaliyet Raporu’nun oylanması sırasında AK Parti’nin bir yıllık rapor üzerinden 5 yıllık hizmet akdinin gerçekleştirilemediğinin eleştirilerek belediyeye haksızlık yapıldığını savundu.


Gündem 14.04.2021 10:00:00 0
İYİ Parti Üyesi Sedat Akkuş:
Tarık ŞEKER (GEMLİK BASIN) Gemlik Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşülerek meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama öncesinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu’nun seçim vaadinde yer alan projeler üzerinden eleştiri getirmesi üzerinde İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Akkuş konuşması sırası kendisine geldiğinde Barutçuoğlu’na yanıt verdi. 2020 yılı Belediye Faaliyet Raporu incelendiğinde yatırımların bir kısmının devam ettiğinin, bir kısmının da ön görülenin aksine bir yıl içinde gerçekleşmeyerek, önümüzdeki 3 yıla kaldığının zaten görüleceğini ifade eden Akkuş, eleştirilerin bu bir yılık rapor üzerinden 5 yılık hizmet akdinin öne çıkarılmasını haklı bulmadığını vurgulayarak; “Gemlikte sizler tarafından temsil edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize yapacağını taahhüt ettiği bir çok önemli projeyi neden bu kadar özverili bir şekilde takip etmiyorsunuz? Bunu kendi sorumluluğunuz da görmüyor musunuz ya da ‘Seçim zamanı söyledik; Gemlik halkı siyasi tercihini başka yönde kullandı’ deyip Gemlik’i mi cezalandırıyorsunuz?” dedi. GEMLİK CEZALANDIRILIYOR MU?

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Şamil Yiğit’in geçtiğimiz günlerde internet üzerinden yayın yapan bir platformda belediyenin hizmetlerinin projeler üzerinden işlendiğini kaydeden Akkuş, “Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin de rendırları güzeldi. Mesela, Gemlik Marina Projesi’ni sunmuştu Sayın Alinur Aktaş. Bu proje ne zaman başlayacak? Gemlik meydan ve Kumla meydan yayalaştırma projeleri vardı. Bu kapsamda kamulaştırmalar yapılıyordu ama Gemlik, siyasi tercihini değiştirdiğinde Bursa Büyükşehir de bu yatırımları hemen kesti, kamulaştırmaları iptal etti. 2015 yılında Recep Altepe ile temel attığı, 2018 yılında Alinur Aktaş’ın göreve gelmesi ile yine kendisinin olduğu bir programda bir temel daha atıldığını, 2019 seçimleri öncesi hem sizler hem de Sayın Vekilimiz Zafer Işık’ın olduğu başka bir programda Sayın Alinur Aktaş’ın bir temel daha atıp, ‘Aralık 2020 yılında inşallah bu tesis bitmiş olacak’ dediği Gemlik Termal Tesis Projesi ne oldu? Bunları Gemlik halkı adına soruyorum. Çıkın, bunların ne zaman yapılacağının bilgisini Gemlik halkına verin” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı