İYİ Parti yerel gazetelerin yanında


Gündem 5.11.2021 18:30:00 0
İYİ Parti yerel gazetelerin yanında

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, 30 Haziran tarihli Tasarruf Genelgesi ile Kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması, zorunlu ilânlar dışında ilân yayımlatılmaması yönündeki kararın TBMMye taşınmasını değerlendirdi.

BİNGÖL (İGFA)- İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, yerel gazetelerin can çekiştiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan 'tasarruf genelgesi' ile kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması, zorunlu ilânlar dışında ilân yayımlanmaması yönünde talimat verildi. Konu TBMM’ye taşındı. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu her türlü zorluğa rağmen ayakta kalma mücadelesi veren yerel gazetelerimize yönelik akıl almaz uygulamadır.

Ayakta kalma mücadelesi veren yerel gazetelere kaç lira destek veriyorsunuz ki bir de bunu genelge ile duyuruyorsunuz. Türkiye'de son 5 yıl içinde bin 800 olan günlük gazete sayısı 900'e geriledi. Yerel televizyon sayısı da ciddi anlamda azaldı. Tüm bu tablo ortadayken bir de gazetelerin abone bedellerine göz dikilmesi, bunların tasarruf tedbirleri içine sokulması gerçekten manidardır"dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı