İYİ Partili Demir: "Biz, icraat ve radikal çözüm bekliyoruz"


Gündem 22.10.2021 14:00:00 0
İYİ Partili Demir:

Geçtiğimiz Edirnede yaşanan dolu yağışı sonrası İpsala ilçesi Sarıcaali, Paşaköy, Balabancık ve Sultan Köylerinin tarlalarında ciddi hasarlar meydana geldi. İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ile birlikte İpsala ilçesinde dolu yağışından zarar gören tarlalarda inceleme yaparak, çiftçilerin taleplerini dinledi.

EDİRNE(İGFA)- Dolu yağışından dolayı zarar gören arazileri gezen İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, "Tarlalardaki hasar Yüzde 50 ile Yüzde 80 arasında. Üretici zarar gören tarlasını biçmek dahi istemiyor. Ancak sapı yok edebilmek için tarlasını biçmek zorunda olduğunu söylüyor. Biçici üreticiye destek olma adına “mazot parasına” çiftçilerin tarlasını biçerek yardımcı oluyor. Bu hassasiyeti görünce; vatandaşların birbirine bu şekilde yardımcı olduğu zor günde Devlet nerede sorusu akıllara geldi" dedi. 

DEVLET-MİLLET ELELE OLMALI 

Edirne bölgesindeki üreticilerin morali bozuk ve gardı düşmüş durumda diyen Başkan Demir, " Çalışarak üreten o nasırlı ellerin bir senelik alın teri, emeği, parası yok olup gitmiştir. Bu bir AFET. Bu afeti de çözecek olan da elbette devlet. Çiftçimizin omuzları düşmüş zaten girdilerin yüksekliğinden yakınan üreticiye düşen dolu tuz biber olmuştur. Şimdi Devlet şefkatli elini İpsala’daki çiftçilerimize uzatmalı  ve “Devlet-Millet Elele” diyerek bu sorunu beraber çözelim" dedi. 


Galatasaray kalecisine 2 maç men cezası Galatasaray kalecisine 2 maç men cezası
YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak
9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi 9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi
İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı