İYİ Partili Erel: “Gençlerimiz ümitsizlikten iş aramaz oldu

İYİ Parti Aksaray Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Ayhan Erel, Türkiye genelinde işsizlik oranı arttıkça gençlerin iş arama oranının da düştüğünü söyledi.


Gündem 12.02.2021 19:00:00 0
İYİ Partili Erel:  “Gençlerimiz ümitsizlikten iş aramaz oldu

AKSARAY (İGFA)  - İYİ Parti Aksaray Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Ayhan Erel,  yazılı yaptığı açıklamada ülkedeki her 10 üniversite mezunundan 2’sinin bile iş bulamadığını ve gençlerin artık neredeyse iş bulma ümitlerinin dahi kalmadığını söyledi.

Erel, gençlerin işsizlik sorunuyla ilgili Türkiyenin artık istihdam alanı oluşturamadığını öne sürerek, "Hal böyle olunca da üniversite mezunu gençlerimiz çalışmayacaklarını kabullenmiş, iş aramıyor, evde oturuyorlar. Onların sayıları her geçen gün artıyor. 2020 yılının son altı ayına baktığımızda ülkede 2 milyon 840 bin üniversite mezunu iş başvurunda bile bulunmuyor. Bu gençler pandeminin getirdiği kısıtlamanın ve ülke ekonomisinin yetersizliğini de içine alan bir ümitsizlik içindeler. Ülkemizi emanet edeceğimiz, geleceğimiz olan gençler evlerine hapsolmuş; üretimden, milli değerleri için çalışmaktan çok uzak şartlarda bekliyor. Onların hayatları çalınıyor, en çok üretecekleri, çalışacakları yaşlarda istihdam sağlanamadığı için çaresizlik içindeler” dedi.
“BU TABLO ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR”
TÜİK’in anket verilerini de değerlendiren Milletvekili Erel, üniversite mezunlarının “iş olsa çalışırım” ile “iş bulma ümidim kalmadı” beyanlarını da yorumladı. Ümidini kaybettiği için iş aramayan üniversite mezunlarının sayısının 17 ilin nüfusunu geçmiş durumda olduğuna dikkati çeken Erel, yazılı açıklamasında, "Bu sayının geçen son sekiz ayda 109 bin olduğu düşünülürse 1 yılda iş bulma ümidi olmadığı için işgücünden ayrılan mezunlarda yüzde 149’luk rekor bir artış olduğu ortaya çıkıyor. Veriler geçmişle kıyaslandığında ise Türkiye’nin giderek kötüye giden sosyoekonomik gerçekleri ortaya çıkıyor. Bu ülkemize bizim değerlerimize yakışmayan bir tablodur. Ve bu tablo giderek çıkılmaz bir hal alıyor" ifadelerini kullandı.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor