İYİ Partili Yokuş: "Anayasanın ilk 4 maddesi değişemez"

Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili değişebilir, açıklamasına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuştan sert tepki geldi.


Gündem 6.10.2021 15:30:00 0
İYİ Partili Yokuş:

ANKARA(İGFA)-  İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır" açıklamasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili değişebilir demenin mantıkla izahının olmadığını belirterek, “TBMM’nin eski başkanı olarak kalması daha iyiydi. Yaptığı açıklamada değişebilir dediği maddelerle ilgili ‘Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez’ şeklinde net bir karar vardır. İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi torunlarıyla vakit geçirmesinde fayda var” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı