İzmir Aliağa Belediyesi’nden vatandaş odaklı hizmet

İzmirde Aliağa Tapu Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, Aliağa Tapu Müdürlüğünde işlem yaparken talep edilen Emlak Beyan Değer (Rayiç Bedel) yazısı artık istenmeyecek.


Gündem 26.03.2021 12:00:00 0
İzmir Aliağa Belediyesi’nden vatandaş odaklı hizmet
İZMİR (İGFA)- Aliağa Belediyesi ile Aliağa Tapu Müdürlüğü arasından iş birliği protokolü imzalandı. Buna göre, tapu işlemlerindeki bürokrasiyi ortadan kaldırmasının yanı sıra elektronik ortamda bilgi alış verişi sağlayacak, zaman kaybı ve kağıt israfını da önleyerek ‘Emlak Rayiç Bedelleri’ işlemlerinde vatandaşın işini büyük oranda kolaylaştıracak.  Protokol imza töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, vatandaşların tapu işlemlerini yaparlen belediyeya rayiç bedel almak için gelmeyeceklerini söyleyerek, "Tapu Müdürlüğümüz bizim sistemimiz üzerinden rayiç bedelleri görebilecek ve bu sayede vatandaşımız bize gelmeden işlemlerini tapuda kolaylıkla halledebilecek” dedi. İzmir Tapu Kadastro Bölge Müdürü Yusuf Meşhur tapu işlemlerinde Türkiye Genelinde bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü olarak web tapu hizmeti sayesinde tapu müdürlükleri önlerinde yaşanan beklemeleri de ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı