İzmir Aliağa’da ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ protokolü


Gündem 5.07.2021 09:30:00 0
İzmir Aliağa’da ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ protokolü

İzmirde Aliağa Belediyesi, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyen vatandaşlar için Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEMYBK) ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle, bölgede istihdama katkı sunmanın yanı sıra, nitelikli işgücünün artırılması hedefleniyor.

İZMİR (İGFA) - Aliağa Belediyesi Duvarcı, İnşaat Boyacı, Alçı Sıvacı, Alçı Plakacı, Sıvacı, Seramik Karo Ustası, Isı Yalıtımcı, İnşaat İşçisi ve Makine Bakımcı meslek dallarında çalışan ya da bu kategorilerde Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyenler ile MEYEMYBK arasında köprü oldu.  

İmzalanan protokol kapsamında, belirlenen meslek dallarında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen tüm vatandaşlar Aliağa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstihdam Bürosuna 5 Temmuz 2021 tarihinden itibaren müracaatta bulunabilecekler. Vatandaşlar, sadece bir kategori tercih ederek başvuru formunu doldurduktan sonra MEYEMYBK tarafından SMS ile bilgilendirilecek ve tercih ettikleri meslek grubu için sınava davet edilecekler. Sınava katılan adaylardan sınav ücreti talep edilmeyecek.


Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!
Tartışılan yaz saati uygulaması değişiyor mu? Bakan Bayraktar'dan net cevap 2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan herkesin merak ettiği açıklama geldi.
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU
Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Avcı’dan kritik açıklamalar AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı’nın 7 bölge, 81 il ve 25 ülkede, 52 Televizyon Kanalı ile Ankara’dan ortaklaşa gerçekle