İzmir Aliağada Sarı Konutlara kentsel dönüşüm müjdesi

İzmirde Aliağa Belediyesi, kentin merkezinde bulunan ve sahiplerinin uzun süredir sıkıntı yaşadığı Sarı Konutlar’ın kentsel dönüşümü için harekete geçti.


Gündem 31.03.2021 10:30:00 0
İzmir Aliağada Sarı Konutlara kentsel dönüşüm müjdesi
İZMİR (İGFA)- Aliağa’nın en eski yapılarından olan ve son depremlerde büyük hasar alan 659 ada 1 parseldeki konutlar, Belediye tarafından yerinde kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek. 

Kentsel Dönüşüm Projesi fikrini sunmak ve bilgilendirmeler yapmak için Belediye Meclis Salonu’nda konut sahipleriyle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, binaların yenilenmesi karşılığında konut sahiplerinden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini ve yeni binaların 18 ayda teslim edileceğini söyledi. 

Başkan Serkan Acar, konut sahiplerine yaptığı sunumda, 659 ada 1 parselde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve AFAD’ın tespitlerine göre 2 ağır hasarlı ve 3 orta hasarlı bina tespit edildiğini belirterek, çalışmalara bu parselden başladıklarını kaydetti. 2+1 brüt 64 metrekare olan daireleri brüt 85 metrekareye yükselttiklerini ifade eden Başkan Acar, "Yeni binalar 2+1 ve zemin artı 4 kat olacak. Her katta 4 daire bulunacak. Yol üstü olması sebebiyle zeminleri dükkân yapmaya karar verdik” dedi.

KONUT SAHİPLERİNE KİRA YARDIMI

Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kar amacı gütmediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, alt katları dükkân yaparak maliyetleri karşılayacaklarını kaydetti. Sarı Konutların kentsel dönüşümüyle Aliağa’da kentsel dönüşümü başlatmak istediklerini belirten Başkan Serkan Acar, “Deprem riskinin yüksek olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Son yaşanan şiddetli depremde İzmir’imizde pek çok bina yıkıldı, vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Aliağamızda da bu depremi şiddetli şekilde hissettik. Önümüzdeki süreçte yine benzer depremlerin yaşanması ihtimali yüksek. Bununla ilgili tüm devlet kurumları, belediye, vatandaşlarımız gelecekte de depremin olacağını ön görüp hazırlıklar yaparak tedbirlerimizi almalıyız. En önemli tedbirlerden biri ise binalarımızın depreme dayanaklı olmasıdır” diye konuştu.


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı