İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Gül: "Yeni bir Srebrenitsa yaratmak isteniyor"


Gündem 4.11.2021 16:00:00 0
İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Gül:

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Bosna Hersekte iki etnisiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodikin son açıklamaları "Kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi. Başkan Gül, “Dodik yeni bir Srebrenitsamı yaratmak istiyor” dedi.

İZMİR (İGFA)-  Bosna Hersek’teki Sırpların lideri Dodik’in haddini fazlasıyla aşarak savaş çığırtkanlığı yaptığını dile getiren Gül, "Bosna Hersek başarısız bir ülke. Üç kutuplu siyasi anlaşmazlığın ortadan kaldırılması gerekli. Bunu çözmenin tek yolu Bosna Hersek'in ortadan kaldırılmasıyla çözülecek. Sırp nüfusunun çok olduğu yerlerde bulunan Bosna Hersek ordusu içindeki Sırplarla, Sırp Cumhuriyet ordusu kuracağız diyor. Bu sözler kabul edilemez. '1992 - 1995 yılları arasında Sırplar masum Müslüman Boşnaklara ve Hırvatlara acımasızca saldırmış ve binlerce masumu
katletmişlerdir.

Bosna Hersek'te ki Sırp Başkanlık konseyi üyesi gözü dönmüş Milorad Dodik Bosna Hersek'te savaş çıkartmak için uğraş veriyor. Avrupa'nın gözü önünde işlenen bu soykırıma sessiz kalan Avrupa ve ABD Bosna Hersek'in bu günkü Sırp Cumhurbaşkanı Milorad Dodik'in savaş çığırtkanlığına yine sessiz kalarak yeni Srebrenitsa'lar oluşturmak istiyorlar" dedi. 

 

 


Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’ Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Merkez faizi sabit bıraktı! Merkez faizi sabit bıraktı!
Aktiffelsefe 35 yaşında Aktiffelsefe 35 yaşında
O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!