İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: "Değişimin kıyısındayız "


Gündem 4.11.2021 16:30:00 0
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer:

Dünya Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Sürdürülebilir Kentler Ağı Küresel Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İskoçyanın Glasgow kentinde düzenlenen 26 BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansına (COP26) konuşmacı olarak katılmak için gittiği Birleşik Krallıkta CHP İngiltere Birliği’nin Londrada düzenlediği Cumhuriyet Balosu’na onur konuğu olarak katıldı.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Ekim-12 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen 26 BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP26) katılmak üzere gittiği Birleşik Krallık'ta CHP İngiltere Birliği’nin Londra'da düzenlediği Cumhuriyet Balosu’na onur konuğu olarak katıldı.

Büyük bir katılımın ve coşkunun olduğu baloda konuşan Başkan Tunç Soyer sözlerine “Cumhuriyetimizin 98’inci yaşını bugün Londra’da sizlerle kutlamanın mutluluğu içerisindeyim. Hepinize İzmir’in selamını getirdim” dedi. 

Galada Londra’nın Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İngiltere Birliği Başkanı Kazım Gül de konuşma yaptı.Başkan Soyer, Londra’da Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı da ziyaret etti.

BAŞKAN SOYER, GLASGOW'DA KONUŞMACI OLARAK YER ALACAK 

Dört oturumda konuşacak 7 Kasım’a kadar Glasgow’da çeşitli temasların yanı sıra zirvede dünya kentlerini temsilen dört oturumda konuşmacı olarak yer alacak Başkan Soyer, 5 Kasım Cuma günü COP26’da İklime Dayanıklı Gelecekleri Yönlendiren Kültür: Kuşaklararası Bir Diyalog (Culture Driving Climate Resilient Futures: An Intergenerational Dialogue) oturumunda konuşacak.

Başkan Soyer, aynı gün İklime Dayanıklılığa ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Yönelik Kültür Yolları (Culture Pathways to Climate Resilience and Sustainable Development) başlıklı oturumun da konuşmacısı olacak. Soyer 6 Kasım’da Edinburgh’ta İskoç Parlamentos'unda Uluslararası Yasama Meclisi’ne katılacak (GLOBE International-Legislators COP26 Assembly). Aynı gün Glasgow Gıda ve İklim Deklarasyonu (Glasgow Food and Climate Declaration) etkinliğinde konuşma yapacak ve Deklarasyon’a imza atacak.


Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı
Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında