İzmir’den Salda Gölü için ‘Başka bir tarım mümkün’ vizyonu


Gündem 5.07.2021 10:00:00 0
İzmir’den Salda Gölü için ‘Başka bir tarım mümkün’ vizyonu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu anlatması için Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in daveti üzerine Burdur’a gitti.

İZMİR (İGFA) - Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü’nden seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uygulanan yanlış tarım politikaları sonucunda tüm Türkiye’nin kuraklık ve yoksulluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Salda Gölü’nün yok olma tehdidi altında olduğunu ifade eden Soyer, “İzmir’de ‘Başka Bir Tarım Politikası’ vizyonuyla başlattığımız kuraklık ve yoksullukla mücadele anlayışımızın burada da kendini göstereceğine inanıyoruz” dedi.

Yeşilova ilçesinde bulunan ve “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölü’nün Beyaz Adalar bölümünde basın açıklaması yapan Başkan Soyer, yanlış tarım politikaları nedeniyle Salda Gölü’nde yaratılan tahribata dikkat çekerek “İzmir’de ‘Başka Bir Tarım Politikası’ vizyonuyla başlattığımız kuraklık ve yoksullukla mücadele anlayışımızın burada da kendini göstereceğine inanıyoruz” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise “Başka Bir Tarım Mümkün” politikasının Burdur’a nasıl uyarlanabileceğini konuşacaklarını söyleyerek Başkan Soyer’e davetini kabul ettiği için teşekkür etti. Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in eşi Hülya Ercengiz,  Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel ile Salda Gölü Koruma Derneği üyeleri de katıldı.

Sadece İzmir’de değil ülkemizde çok yoğun bir kuraklık ve derinleşen bir yoksullukla karşı karşıya olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İkisi at başı gidiyor. Kuraklığın da yoksulluğun da sebebi aslında yanlış tarım politikaları. Bu politikalar bazı zenginliklerimizin birer birer yok olmaya başlamasına da sebep oluyor. Salda, bir doğa hazinesi. Dünyanın en güzel noktalarından biri. Ama her gün can çekiştiğini, kaynağının azaldığını, yok olma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Bu da içimizi acıtıyor. Binlerce, on binlerce yıldır var olan bu olağanüstü miras ne yazık ki uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle bugün yok olmanın eşiğinde. Elbette izin vermeyeceğiz” diye konuştu.


Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık” Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık”
İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek
Lezita'dan grev açıklaması Lezita'dan grev açıklaması
CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu! CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!
Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi