İzmir Depreminin yıl dönümü Çiğlide unutulmadı


Gündem 30.10.2021 15:00:00 0
İzmir Depreminin yıl dönümü Çiğlide unutulmadı

İzmirin Çiğli Belediyesi tarafından, 30 Ekim 2020de meydana gelen İzmir Depreminde hayatını kaybedenler anısına yaptırılan Çiğli Deprem Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmir'e bağlı Çiğli Belediyesi Heykel Atölyesi'nde yaptırılan Çiğli Deprem Anıtı'nın açılış töreni, büyük depremin birinci yıl dönümü olan 30 Ekim Cumartesi günü (bugün) Ataşehir Mahallesi Ekol Hastanesi kavşağında gerçekleştirildi. Törene İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, anıtı tasarlayan heykeltıraşlar Ferit Furuncu ve Martı Gül Kalkan ile meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, acıyı paylaşmak ve kaybettikleri yurttaşların anısını yaşatmak için bir arad geldiklerini belirterek, "Ülkemizin en büyük sorunu terör ya da  emperyalizmin değil deprem gerçekliğidir.  Çiğli, gelişen ve büyüyen bir kent ama yapı stoku depreme dayanıklı değil. 1999 öncesi yapılarda ikamet eden hemşehrilerimizin dikkatli olması gerekiyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, her 4 binanın 3’ü olası bir depremde yıkılacak kadar riskli durumda. Bu anıt sadece 30 Ekim İzmir depremini değil; Türkiye ve İzmir’in tarihini taşıyacak. 30 Ekim benim doğum günüm. Geçen yıl da mutlulukla başlayan gün acıyla devam etti. Bundan dolayı İzmir depremini ömür boyu unutmayacağım, kimseye de unutturma fırsatı vermeyeceğim” diye konuştu.

30 Ekim İzmir depreminde hayatını kaybeden ikizler Çınar ve Sayra Alpündüz’ün babası Alican Alpgündüz, “30 Ekim 2020 acının feryadın ve çığlığın kalbimize gömüldüğü bir gün. Ben burada 2 çocuğunu kaybeden bir babayım, onları çok özledim, onlarsız bir hayat yasamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

 


Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!
Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu