İzmir Efes Selçukta kadın üreticiler bir araya geldi


Gündem 16.10.2021 17:30:00 0
İzmir Efes Selçukta kadın üreticiler bir araya geldi

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde kadın üreticilere yönelik bir etkinlik düzenledi.

İZMİR(İGFA)- Kentte yaşayan kadın üreticilerle Yaşam Köyü'nde bir araya gelen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Kadın üreticiler aslında tarımın ve üretimin görünmez kahramanlarıdır" dedi.

15 Ekim 2019’da Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, Efe Tarlası Yaşam Köyü'nün kurulma amacı ve sürecini anlatan Başkan Sengel, "Siz kadın üreticilerle 15 Ekim 2019’da Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde bir araya geldiğimizde şöyle bir şeyden bahsetmiştik: Biz bir yer kuracağız. Kurduğumuz yerde kadın üreticiler kendi üretmiş oldukları ürünleri tüketicinin gözünün içine bakarak satmalarını sağlayacağız. Kadın Üretici Pazarı’nı kurduk. Ama öyle bir yer yapacağız aynı zamanda kadınlar bizim plantasyon alanlarımızı kullanarak kendi yapmak istediklerini yapacaklar. Kadınlar üretecek, biz o kadınlardan ürünlerini satın alıp halka satacağız dedik. Biz de Efes Tarlası Bakkalı’nı kurduk. Öncesinde Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk. Çoğaldıkça üretmeyi ve hep birlikte bir şeyler paylaşmayı daha doğru yapacağımızı biliyoruz" dedi. 


Bursa İnegöl'deki yangın kontrol altında Bursa İnegöl'deki yangın kontrol altında
Konya'da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor Konya'da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor
Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama
İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması
Düzce Konuralp Antik Kent sporcuları ağırladı Düzce Konuralp Antik Kent sporcuları ağırladı