İzmir Foça’da yaşayan şair ve yazarlar Foça’yı anlattı


Gündem 25.07.2021 17:30:00 0
İzmir Foça’da yaşayan şair ve yazarlar Foça’yı anlattı

İzmirde Foça Kitap Günleri kapsamında "Foçada Olmak ve Foçada Yazmak" isimli söyleşi gerçekleştirildi.

İZMİR (İGFA) - Devamlı Foça’da yaşayan veya yılın bazı aylarını Foçada geçiren yazarlardan Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Cihan Demirci ve Kemal Çiftci; Foça’nın kendi estetik anlayışlarına olan etkilerini ve eserlerine kattıklarını, Beşkapılar Kalesi’nde düzenlenen söyleşide dile getirdi.

Yazar Ahmet Önel, 16 yılı aşkın bir süredir yaşadığı Foça’nın kendisini esinlediğini, yazma konusunda motive edip kışkırttığını belirtirken, Foça’da olup yazma olanağı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yazar ve Şair Hasan Öztoprak da, Foçanın bir hikâye cenneti olduğunu ve her birinin bir roman kahramanı olabilecek onlarca kişi tanıdığını söyledi.

Söyleşinin ikinci turunda sanatçılar beklentilerini ve temennilerini dile getirdi. Foça’nın kültür kenti olmaya çok aday bir yer olduğunun altını çizen katılımcılar söyleşiyi Hasan Öztoprak ve Kemal Çiftci’nin şiirleri ve alkışlarıyla noktaladı.

Etkinlikte Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de, katılımlarıyla Foça Kitap Günleri’ne büyük değer katan sanatçı dostları Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Cihan Demirci ve Kemal Çiftci’ye teşekkür etti. Foça Kitap Günlerinin 15 Ağustosa kadar söyleşi ve imza günleriyle devam edeceği öğrenildi.


Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
“Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız” “Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız”
Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ