İzmir Gaziemir’in kültür mabedi yeniden doğuyor


Gündem 29.07.2021 10:30:00 0
İzmir Gaziemir’in kültür mabedi yeniden doğuyor

İzmirde Gaziemir Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerine 1998 yılından beri ev sahipliği yapan, ilçenin sanat üssü olan Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi yenileniyor.

İZMİR (İGFA) - Gaziemir Belediyesi’nin hazırladığı yenileme projesi kapsamında Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nin içi ve dışı yenilenecek. Uzun yıllardır Gaziemir’de düzenlenen konser, tiyatro, panel gibi etkinliklere ev sahipliği yapan, belediyenin kültür sanat kurslarının düzenlendiği Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, yenilemenin ardından modern bir görünüme kavuşacak.

Dış cephesinin iyileştirileceği kültür merkezinin kapı ve pencereleri yenileriyle değiştirilecek. Bugüne kadar birçok ünlü sanatçının ve amatör sanatçıların sahne aldığı kültür merkezinin salonu da günümüz teknolojisiyle yeniden dizayn edilecek. 360 seyirci kapasiteli salonun koltukları yenileriyle değiştirilecek. Salonun duvarları ve tavanı akustiği sağlamak için özel panellerle kaplanacak.

Kültür merkezinin Nazım Hikmet’in adını taşıyan sahnesi de çalışmalar kapsamında yenilenecek. Otomatik perde sisteminin kurulacağı sahne, yeni teknoloji kullanılan ses ve ışık sistemleriyle donatılacak. Kültür merkezinin ses ve ışık odaları da yenilenecek. Merkezin kulisleri de sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına tüm ayrıntılar düşünülerek özel olarak tasarlanacak. Merkezin giriş katında yer alan fuaye alanı, etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için modern bir görünüme kavuşacak.

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve her yıl binlerce yurttaşın katıldığı kursların düzenlendiği kültür merkezinin dersliklerinde de tadilat yapılacak. Tüm dersliklerin yenileneceği merkezde müzik atölyesi ve dans atölyesi de oluşturulacak. Bu atölyelere ses giriş-çıkışının önüne geçmek için özel malzemeyle ses yalıtımı yapılacak.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı