İzmir Gaziemirde Atatürk Kültür Merkezi yenileniyor


Gündem 2.11.2021 12:30:00 0
İzmir Gaziemirde Atatürk Kültür Merkezi yenileniyor

Gaziemir Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerine 1998 yılından beri ev sahipliği yapan, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi yenileniyor. Kültür merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Halil Arda, aralıksız devam eden yenileme çalışmalarını denetledi.

İZMİR (İGFA)- Çalışmalar kapsamında binanın fiziki yapısını engellilerin kullanımına uygun hale getirerek yapıdaki önemli bir eksikliği de gidereceklerini vurgulayan Başkan Arda, “İlçemizde düzenlenen kültür sanat etkinliklerine 1998 yılından bu yana ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, geçip giden yıllar karşısında çok yıprandı. Kültür merkezimizi günümüz koşullarına uygun hale getirmek için tadilat projesi hazırladık.

Otomatik perde sisteminin kurulacağı sahne, yeni teknoloji kullanılan ses ve ışık sistemleriyle donatılacak. Bugüne kadar birçok ünlü ve amatör sanatçının sahne aldığı kültür merkezinin salonu da günümüz teknolojisiyle yeniden dizayn edilecek. 360 seyirci kapasiteli salonun koltukları yenileriyle değiştirilecek. Salonun duvarları ve tavanı akustiği sağlamak için özel panellerle kaplanacak. Kültür merkezinin ses ve ışık odaları da yenilenecek" dedi. 

KULİSLER ÖZEL OLARAK HAZIRLANACAK 

Merkezin kulisleri de sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına özel olarak tasarlanacak diyen Başkan Arda, Merkezin giriş katında yer alan fuaye alanı, etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için modern bir görünüme kavuşacak. Binanın fiziki yapısı ve sahnesi de engelli yurttaşların kullanımına uygun hale getirilecek.

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve her yıl binlerce yurttaşın katıldığı kursların düzenlendiği kültür merkezinin dersliklerinde de tadilat yapılıyor. Tüm dersliklerin yenileneceği merkezde, müzik atölyesi ve dans atölyesi de oluşturulacak. Bu atölyelere ses giriş-çıkışını önlemek için özel malzemeyle ses yalıtımı yapılacak" ifadelerini kullandı. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı