İzmir Güzelbahçe’den ‘vazgeçmiyoruz’ çıkışı


Gündem 29.06.2021 15:30:00 0
İzmir Güzelbahçe’den ‘vazgeçmiyoruz’ çıkışı

Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Sözleşmesinin “Türkiye Cumhuriyeti” tarafından feshedilmesine karar verildiğinin açıklaması üzerine Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İZMİR (İGFA) - Güzelbahçede bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşların da destek verdiği Kent Konseyi Kadın Meclisinin açıklamasında,  şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin, sıradanlaştırıldığına dikkati çekilerek, "İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz" çağrısı yapıldı.

Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Akın, LGBTİ + lerin sistematik olarak hedef gösterildiği bir ortamda sözleşmenin kaldırılmasını gündeme getirmek tüm bu suçlara zemin hazırlamak demek olduğunu belirterek,  "Bu girişimin arkasından 6284’ün etkisiz hale getirilmesi boşanan kadının yoksulluk nafakasının kısıtlanması çocuk istismarcılarının af edilmesi, tecavüzcü ile evliliğin yeniden getirilmesi ve evlilik yaşının 16’nın da altına, çocuklarla cinsel ilişki yaşının 15’in altına indirilmesi şiddet suçlarında “ somut delil aranması aile arabuluculuğu gibi temel haklara saldırıların gündeme alındığını biliyoruz. Açık olarak ilan ediyoruz. Kazanılmış haklarımızın hiç birinden VAZGEÇMİYORUZ" diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi’nin toplumun bütünleştireceğini ayrıştırmayacağını söyleyen katılımcı CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, sözleşmenin amasız, fakatsız tekrardan kabul edilip bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.


ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!