İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere destek verdi

İzmirli üretici ve yetiştiricilere 100 ton yem bitkisi tohumu ve 26 adet damızlık koç dağıtımı yapan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapıldı.


Gündem 11.10.2021 12:30:00 0
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere destek verdi

İZMİR(İGFA)- İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın yanı sıra İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları ve üreticilerinde yer aldığı destekleme dağıtımı Menemen İlçesi Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde yapıldı.

Törenle birlikte yapılan destekte konuşan Törenin açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “2021 yılı başlangıcında ‘Tarımda 35’in İzi’ sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda İzmir’in 30 ilçesine dokunan, yerinde yapmış olduğumuz tespitler, analizler sonucunda oluşturduğumuz 35 projemizle bir hedef koyduk. Gelmiş olduğumuz 10. ayda 35 projemizin p’ini gerçekleştirmiş durumdayız. Bugün burada sahaya çıktığımız zaman üreticilerimizde sorun olarak dinlediğimiz önemli konulardan birine omuz vermek, destek olabilmek adına bir aradayız. Üreticilerimize yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz” dedi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK İÇİN BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR

Buradaki illerin küçükbaş hayvancılıkta büyük bir potansiyeli olduğunu ve daha kaliteli üretim için 26 ader damızlık koç desteği verdiklerini söyleyen Özen, "2021 yılı başlangıcında Tarımda 35’in İzi’ sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda İzmir’in 30 ilçesine dokunan, yerinde yapmış olduğumuz tespitler, analizler sonucunda oluşturduğumuz 35 projemizle bir hedef koyduk. Gelmiş olduğumuz 10. ayda 35 projemizin p’ini gerçekleştirmiş durumdayız.

Bugün burada sahaya çıktığımız zaman üreticilerimizde sorun olarak dinlediğimiz önemli konulardan birine omuz vermek, destek olabilmek adına bir aradayız. Üreticilerimize yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz. on 20 yılda sadece İzmir’de 5 milyar TL üzerinde destekleme yapıldı. 21 yılında destekleme rakamını 750 milyon TL noktasına taşımak gibi bir hedefimiz var. Bugün burada ilimizin kaba yem açığını giderebilmek adına 4 bin 800 dönüm alanda 7 ilçemizi kapsayan 135 çiftçimize 1 milyon 200 bin liralık bir proje gerçekleştiriyoruz. Bunun 900 bin liralık kısmını Bakanlık olarak hibe ediyoruz.

İzmirli üreticilerimiz ve yetiştiricilerimiz tarımsal üretimlerini yapmaya arkalarına hiç bakmadan devam etsinler. Arkalarında 30 ilçe Müdürlüğü, 14 Bakanlığa Bağlı Kurum, Tarım Bakanı ve Tarım Bakanlığıyla güçlü bir teşkilat duruyor. Ne zaman ihtiyaçları olursa destekleme, eğitim, proje anlamında mesai mevhumu gözetmeksizin genç, heyecanlı, cevval bir ekibin her zaman arkalarında olacağını bilmelerini istiyoruz. Yapılacak olan bu dağıtımın Kınık, Bergama, Dikili, Foça, Aliağa, Çiğli ve Menemen ilçemizdeki üreticilerimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte de 19 ilçemizin tamamında üreticilerimizi bu projelerle kucaklayacağımızı belirtmek istiyorum"dedi.

 

 

 

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi