İzmir Karabağlar Belediyesi AKUT tatbikatında


Gündem 1.11.2021 10:00:00 0
İzmir Karabağlar Belediyesi AKUT tatbikatında

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerleşkesi Bozyakada olan Arama Kurtarma Derneğini (AKUT) ziyaret ederek tatbikatlarını yakından izledi.

İZMİR(İGFA)- Türkiye'nin en büyük AKUT yerleşkesii olan 1600 metrekarelik Bozyaka'da 12 ay boyunca eğitimler, seminerler veriliyor.  Farkındalık yaratmak için yapılan eğitimler dışında Yerleşkedeki müzede, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma
maden kazası gibi acil durum ve doğal afetler ilgili eşyalar sergileniyor.

AKUT gönüllüleri, 11-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul ve Tekirdağ'da gerçekleştirilecek AB ModEX tatbikatına hazırlık amacıyla, Bozyaka Kapalı Pazaryeri'nde kapsamlı bir çalışma yaptı. Denizli, İzmir Yarımada, Kuşadası ve Manisa'dan gelen ekiplerin katılımıyla, olası bir afet durumunda ve sonrasında yapılacaklar gözden geçirildi. Alana kurulan yönetim, lojistik, iaşe, barınma ve karantina çadırlarıyla, AKUT araç ve teçhizatlarıyla tatbikat gerçekleştirildi. Konunun uzmanları tarafından gönüllülere eğitimler verildi.

AKUT'u desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Başkan  Selvitopu, "Gönüllülerimize bu önemli ve anlamlı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum" dedi. 


CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın 23 Nisan mesajı CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın 23 Nisan mesajı
Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak
CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
'Ege'den 2025 öncesi yeni klip 'Ege'den 2025 öncesi yeni klip
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret