İzmir Karabağlar, Madımak’ta katledilenleri unutmadı


Gündem 2.07.2021 14:30:00 0
İzmir Karabağlar, Madımak’ta katledilenleri unutmadı

Sivas Madımak Oteli’nde 28 yıl önce diri diri yakılan aydınlar, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmirin Karabağlar ilçesinde Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Madımak ve Pir Sultan Abdal Anıtı önünde Sivas Madımak Otelinde diri diri yakılan aydınlar için tören düzenlendi. Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TBMM 24. Dönem CHP Milletvekili Musa Çam, katliamdan ağır yaralı olarak kurtulan Yazar Lütfiye Aydın, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Eski İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen Yazar Lütfiye Aydın, 28 yıl önce yaşadıklarının ayrıntılarını katılımcılarla paylaştı. Aydın, acıların hala tazeliğini koruduğunu söyledi.

Başkan Selvitopu da konuşmasına, “kara bir gün” olarak nitelendirdiği 2 Temmuz’da yaşamını yitirenleri anarak başladı. Sağ olarak kurtulanlara uzun ömürler dileyen Başkan Selvitopu, “Tarih boyunca dünyanın birçok ülkesinde, bu tür zulümlerin yapıldığını çok iyi biliyoruz. 28 yıl önce Sivas’ta da, aydınlıktan, kültürden, sanattan korkan zalimler, tarihin sayfalarına kara bir leke eklediler. Oraya misafir olarak gelmiş sanatçıları kuşatıp ateşle yakmak, insanlığın, inancın neresindedir? Bu karanlık güçler geçmişte tıpkı Sivas’ta olduğu gibi Maraş’ta, Çorum’da ve Türkiye’nin birçok yerinde insanların kanına girdiler. Daha sonra ülkemizde Başbağlar Katliamı da oldu. Bunu da en sert şekilde kınıyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz