İzmir Örnekköyde temel Kılıçdaroğlundan

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Örnekköyde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabının temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Oradaki ranttan o insanların yararlandığını görecek


Gündem 15.03.2021 10:00:00 0
İzmir Örnekköyde temel Kılıçdaroğlundan

İZMİR (İGFA) -  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabının temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun katıldığı törenle attı. 18 hektarlık kentsel dönüşüm alanında birinci etapta 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyerini yeniden inşa edecek.
“Ranttan önce oradaki insanların yararlanması lazım”
Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, " Kent merkezinde olan rantı yüksek olan yerleri dönüştürüyorsanız ranttan önce oradaki insanların yararlanması lazım. O insanların hayatını memnun olacakları şekilde dönüştürmemiz lazım. Burada da benzeri oluyor. Yeşil alanlar, okullar, sosyal donatı alanları göreceksiniz. Kentte yaşamanın tüm olanaklarından kardeşlerimiz yararlanmış olacak” dedi.
“Vatandaş ve müteahhit asla karşı karşıya gelmeyecek”
Birçok yerde CHPli belediyelerin kentsel dönüşüm çalışması yürüttüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Burada kentsel dönüşümden daire sahibi olanların başka bölgelere sürüldüğünü görmeyeceksiniz. Oradaki ranttan o insanların yararlandığını göreceksiniz. Bu süreçte güvenceyi sağlayan belediyeyi göreceksiniz. Vatandaş ve müteahhit asla karşı karşıya gelmeyecek. Arada Büyükşehir olacak. İnsanlar davul zurnayla evlerini yıkacak ve güzelliklerle yeni evlerine taşınmış olacaklar. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız budur" dedi.
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, belediyenin kentteki riskli konut alanlarının, etaplar halinde güvenli hale getirmeye devam ettiklerini söyledi. İzmir’de dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla “dönüşümün uzlaşma esaslı olması”, “dönüşümün yerinde gerçekleştirilmesi” ve “dönüşümün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlüğünde gerçekleşmesi” olmak üzere üç temel ilkelerinin bulunduğunu belirten Başkan Tunç Soyer,  yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 bölgede şimdiye kadar hak sahiplerinden 345 bin metrekare tapu devri aldıklarını kaydetti.
248 hektarlık alanda dönüşüm sürüyor
Proje kapsamında bu alanda 4 bin 200 metrekare kapalı alanı olan iki katlı yeni pazar alanı, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları, 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan spor tesis binası ve sosyal alanlar yapılacak. Projeyle aynı zamanda bu alana, 68 bin metrekare yeşil alan ve 20 bin metrekare sosyal donatı alanı kazandırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde 18 hektar,  Karabağlar Uzundere Mahallesi’nde 32 hektar, Konak Ege ve Ballıkuyu Mahallesi’nde 55 hektar, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallesi’nde 122 hektar, Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde 21 hektar olmak üzere toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyor.


Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi