İzmir Selçukta Atatürk ve Cumhuriyet tiyatral anlatıldı


Gündem 29.10.2021 11:00:00 0
İzmir Selçukta Atatürk ve Cumhuriyet tiyatral anlatıldı

İzmirde Efes Selçuk Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda “Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı tiyatral konferans düzenlendi.

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Efes Selçuk Belediyesi,  araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'yı Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede ağırladı. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin arşivlerden derlediği anıları katılımcılarla paylaşan Kalıpçı, Atatürk’ün sohbetlerinde Cumhuriyeti imkân olarak tanımladığının altını çizdi. “Atatürk için Cumhuriyet aynı zamanda benden bize geçişin en önemli teminatıdır" diyen Kalıpçı, "Atatürk; “Ülkeler gam ve keder bilmemelidir. Liderlerin görevleri milletlerini gam, keder bilmeden; neşe içinde, bolluk içinde kendi hayallerine varmaları için onlara gerekli imkânların yolunu açmaktır” diyor. Ondan sonra kolları sıvıyor ve halkı için imkân yolunu açmadığı hiçbir alan bırakmıyor” diye konuştu.

NİKAHLARDA 'ZAMANSIZ KADINLAR' KİTABI HEDİYE EDİLECEK

Türk kadınının dünyada birçok ilke imza attığını tarihten örneklerle anlatan Kalıpçı'ya konferans sonunda teşekkür eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, artık Efes Selçuk’ta kıyılacak nikâhlarda evlenen kadınlara Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın Cumhuriyet tarihinin ilklerine imza atan, yaşadıkları çağın ötesindeki kadınların hayat hikâyesini anlattığı 'Zamansız Kadınlar' kitabını hediye edeceklerini belirtti.


CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın 23 Nisan mesajı CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın 23 Nisan mesajı
Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak
CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
'Ege'den 2025 öncesi yeni klip 'Ege'den 2025 öncesi yeni klip
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret