Gündem

Gündem Haberleri

İzmir Urlada tarihi doku

Urla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hamam Restorasyonu ve Meydan Düzenleme Projesi kapsamında yapılan Özberk Mahallesi Hamamı tarihe dokusuna uygun restore edildi.


Gündem 12.10.2021 15:30:00 0
İzmir Urlada tarihi doku

İZMİR(İGFA)- Urla Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapımını tamamladığı Özberk bölgesinin restore çalışmasında, granit küptaş kullanırken kaldırımlarda andezit kaplama ve bazalt desen uygulaması yapıldı. Köy dokusuna uygun olarak meydan zemin döşemesinde ise“Urla taşı” yerini aldı.

Okulun arkasında kalan arziye 82 araçlık otopark ve dere çevre düzenlemesi kapsamından sosyal alan oluşturmak için oturm alanları yapıldı. 

Bölgede yaşayan insanların kültürüyle yaşamasının dışında sosylalleşmesi içinde çalışan belediye ekipleri, Özbek Mahallesinin merkezinde yer alan ve aktif olduğu dönemde gündüzleri
kadınların, akşamları ise erkeklerin kullanmış olduğu hamam aslına uygun olarak restore etti.

Urla her alanda tarih kokan bir yer diyen Urla Belediye Başkan V.Kaymakam Murtaza Dayanç, "Yapmış olduğumuz çalışmalar ve hazırlamış olduğumuz projeler ile ilçemizin tarihine sahip çıkacağız. Mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ilçemizin tarihi kimliğini koruyarak projelerimizi birer birer gerçekleştireceğiz” dedi. 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı