Gündem

Gündem Haberleri

İzmirde deprem acıları tazelendi


Gündem 30.10.2021 18:00:00 0
İzmirde deprem acıları tazelendi

İzmir’de 30 Ekim depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden 117 kişi anısına Bayraklıda deprem parkı olarak yenilenen Hasan Ali Yücel Parkında 30 Ekim Deprem Anıtı açıldı. Başkan Tunç Soyer, depremzede yurttaşların yaralarını sarmak için Kasım ayında meclisin onayına sunacakları üç önemli karar olduğunu belirterek “Bütün bunlar acılarınızı hafifletmeye yetmiyor. Ama emin olun ki acınız acımızdır. Acınızı hafifletmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim İzmir depreminin yıl dönümü için hazırladığı anma programı kapsamında depremde hayatını kaybeden 117 kişinin anısına Bayraklı Öğretmenevi yanındaki Hasan Ali Yücel Parkı'nda 30 Ekim Deprem Anıtı açıldı. Açılış öncesinde Rıza Bey Apartmanı’nın önüne kurulan platforma, hayatını kaybedenler anısına karanfil bırakıldı ve saygı yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Proje Alanı Mağdurları Platformu adına Aysun Nacarfirat, İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve yurttaşlar katıldı.



Kortej, depremin olduğu 14.51'de 30 Ekim Deprem Anıtı'nın bulunduğu ve deprem parkı olarak yeniden düzenlenen Hasan Ali Yücel Parkı’na ulaştı. Depremde hayatını kaybeden 117 yurttaşın anısına 14.51'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve 117 balon havaya salındı. Tören alanına hayatını kaybedenler için 117 beyaz sandalye koyuldu ve her bir sandalyeye kırmızı karanfil bırakıldı.

ÜÇ ÖNEMLİ KARAR

En büyük önceliklerinin İzmir’i dirençli bir kent haline getirmek olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem yaşanmadan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlattı. Depremzede yurttaşların yaralarını sarmak için kasım ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunacakları üç önemli karar olduğunu belirten Soyer, “Birincisi, Uzundere’de depremzedelere tahsis ettiğimiz konutların altı ay daha ücretsiz kullanımına imkan tanıyoruz. İkincisi, mevcut yapıların hak kaybı yaşanmadan yapılaşmasını sağlayan bölgelerin belirlenmesi için verilen beş aylık süreyi uzatıyoruz. Üçüncüsü, orta ve ağır hasarlı yapıların hızla dönüşmesini sağlamak için emsal artışını meclisimizin gündemine getiriyoruz. Bütün bunlar acılarınız hafifletmeye yetmiyor. Ama emin olun ki acınız acımızdır” dedi.
 


Lalapaşa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı Lalapaşa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı
Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan Başkan Hoşgül'e teşekkür Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan Başkan Hoşgül'e teşekkür
Türkiye İMSAD Dış Ticaret Endeksi sonuçları açıklandı Türkiye İMSAD Dış Ticaret Endeksi sonuçları açıklandı
Başkan Palancıoğlu, ilk mesai gününe personeli ile bayramlaşarak başladı Başkan Palancıoğlu, ilk mesai gününe personeli ile bayramlaşarak başladı
Bursa Teleferik’te periyodik kontroller yapılıyor mu? Bursa Teleferik’te periyodik kontroller yapılıyor mu?