İzmirde öğrencilere Anadolu ve Balkan kültür atölyesi


Gündem 12.11.2021 13:30:00 0
İzmirde öğrencilere Anadolu ve Balkan kültür atölyesi

İzmirde hayata geçirilen Yöresel Kültür Atölyesi adlı projeyle ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Etnografya Müzesini, Anadolu ve Balkan kültürünü ve yöresel kıyafetlerini ayrıntılarıyla tanıtan atölye etkinliği yapılacak.

İZMİR(İGFA)- Yöresel Kültür Atölyeleri projesi,  Agah Efendi İlkokulu 3. veya 4. sınıf öğrencileri, 20'şer kişilik gruplar halinde Etnografya Müzesi'ne gelip 1-2 saatlik müze tanıtım, eğitim ve atölye etkinliği ile Anadolu ve Balkan kültür kazanımı elde edecek. Müzeye gelen öğrenciler öncelikle görevliler eşliğinde müzeyi gezecek.

Daha sonra Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanmış sunum ile tanıtım yapılacak. Sunumun ardından bölgenin giyim kuşamı ile ilgili eğitimin pekiştirilmesi için atölye etkinliği olacak.15 günde bir grubun etkinliğinin gerçekleştirileceği bu projede öğrenciler, Anadolu ve Balkan kültürü hakkında bilgi elde ederek, atölyelerle eğlenceli bir şekilde bilgilerini pekiştirmiş olacak.


İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor
Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı
Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte