İzmirde organik tarım sektörü konuşuldu


Gündem 20.10.2021 18:30:00 0
İzmirde organik tarım sektörü konuşuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün Menemen’de organizasyonunda gerçekleşen “Organik Tarım Sektör Değerlendirme Toplantısı”nda organik tarımın tüm paydaşları bir araya geldi.

İZMİR(İGFA)- 2020 ve 2021 yıllarının organik tarım açısından değerlendirildiği toplantıya Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ercan Türktemel ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in yanı sıra, organik tarım üreticileri, ihracatçı firmalar, Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, Bakanlık yetkilileri ve İl Müdürlüklerinden gelen teknik personel katıldı.

Sebze üretiminde dünya dördüncüsü ve meyve üretiminde dünya beşincisi olduklarını dile getiren Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ercan Türktemel, " Türkiye, 23,1 milyon hektar işlenebilir tarım arazisi olan dev bir tarım ülkesi. Pandemi sürecinde üreticilerimizin üretimden vazgeçmemesi için ciddi önlemler aldık. Önümüzdeki dönemde ise üreticilerimize desteğimizi artırarak sürdürmeyi planlıyoruz" dedi. 

İlk organik tarımın 1984 yılında İzmir'de başladığını, organik tarım işleyen 252 işletmesiyle öncü olarak İzmir’de 2 bin 250 üretici ve 187 bin dönüm alanda 145 çeşit organik ürün yetiştirildiğini dile getiren İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, "Geçtiğimiz yıl İzmirli organik tarım üreticilerine yaklaşık 8 buçuk milyon TL destekleme ödemesi yapıldı" dedi. Açılış konuşmalarının ardından başlayan değerlendirme toplantısı 2 gün boyunca devam edecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak