İzmirli ödüllü yönetmenin filmi ilgiyle izlendi

İzmirli gazeteci, yazar Gökmen Küçüktaşdemirin yönetmenliğini yaptığı ödüllü kısa filmler Karaca Sineması’nda gösterildi.


Gündem 13.10.2021 11:00:00 0
İzmirli ödüllü yönetmenin filmi ilgiyle izlendi

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Karaca Sineması, ödüllü yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir'in filmlerine ev sahipliği yaptı. Sunuculuğunu Eylem Aslan'ın yaptığı etkinlikte İzmirli gazeteci-yazar Gökmen Küçüktaşdemir, Çoban Yıldız, Sensiz Ölümdür Aşk ve Kayıp Anahtar adlı kitaplarını da imzaladı.

Küçüktaşdemir gecede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sinemaya desteğinden dolayı plaket verdi. Mazeretinden dolayı etkinliğe katılamayan Başkan Soyer yerine plaketi, İzmir Sinema Ofisi Proje Sorumlusu Gülen Gözkara Saygı aldı.

Etkinliğe katılanların ilk izlediği film, Küçüktaşdemir'in 2019 yılında çektiği, yapımcısı, senaristi ve yönetmeni olduğu "Zamanın Elleri" oldu. Film, Kısa Kısa Kemeraltı adlı yarışmada birinci oldu. Etkinliğe katılanların üçüncü izlediği film, Ekim 2020'de çekilen "Rujunu da Al Gel!" oldu. Küçüktaşdemir'in yazıp yönettiği Rujunu da Al Gel filmi ise Kısa Kısa Kemeraltı yarışmasında finale kaldı. 

Kentin dünyaya tanıtılmasında sinemaya yapılan yatırımın çok önemli olduğu söyleyen Gökmen Küçüktaşdemir, Folkart gibi şirketlerin artması gerektiğini, bugüne kadar yaptığı işlerde Folkart'tan destek aldığını belirtti. "Marka kent olmak istiyorsak, yabancı sermayeyi ve turistleri çekmek istiyorsak iyi sinemacılar yetiştirmekle kalmamalıyız" diyen Küçüktaşdemir, "Sinema sektörüne yatırım yapmalıyız, sinemacıları teşvik etmeliyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sinema Ofisi'ni açarak kentin önüne yeni bir vizyon koydu. Umarım kısa zamanda İzmir'de daha çok filmin çekilmesine, bu sektörde daha fazla insan istihdam edilmesine ve kentin daha fazla tanıtılmasına yol açarlar. Dünyaca tanınan bir kent demek, refah düzeyi yüksek bir kent demektir" diye konuştu.

Küçüktaşdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e sinemaya katkılarından dolayı plaket verdi


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı