İzmit AÇEV’de Dünya Kız Çocukları mesajı

İzmit Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde farkındalık yaratmak için “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi” konusunu konuştu.


Gündem 11.10.2021 22:30:00 0
İzmit AÇEV’de Dünya Kız Çocukları mesajı

İZMİT(İGFA)- Kız çocuklarının haklarına dikkat çekilen program dahilinde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, çocukların gelişimlerini ve iyi olma hallerini olumsuz yönde etkileyen her türlü ihmal ve istismarın önlenmesinde en güçlü aktörlerden biri, kız çocuklarının kahramanları olan babaların yoğun olarak vakit geçirdiği berber esnafını ziyaret etti. Hürriyet’e, Sarbaş Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Sarıca, Koordinatörler Hakan Yalçın, Osman İlhan Cebeci ve Ozan Aksu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, STK ve Esnaf Masası üyeleri Cem Serhat Dayanç, Eray Bodur, Birol Sağlam ve Nurullah Özer ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç eşlik etti. 

"Babayım, çocuk haklarına saygılıyım” yazılı önlük, penuar, sticker ve broşürler dağıtılan program için yaptığı ziyaretlerde konuşan Başkan Hürriyet, “Bugün Dünya Kız Çocukları Günü. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her platformda dillendirmeye ve desteklemeye gayret ediyoruz. Özellikle küçük yaşta kız çocuklarımızın evlendirilmesin, eğitimlerine devam edebilsinler istiyoruz. Kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmaları noktasında güzel çalışmalara imza atmak nasip olsun. Bu farkındalık gününde destek veren değerli Berberler Odası Başkanımıza ve bütün berberlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor