İzmit Belediyesi’nde sözleşme sevinci

Türkiye’de CHP’li belediyelerde olduğu gibi, İzmit Belediyesi’nde de çalışanların yüzü güldü. İzmit Belediyesi’nin yan kuruluşları BEKAŞ ve SARBAŞ’ta çalışan ve toplam 1200 işçiyi ilgilendiren imza töreni için BELSA Plaza önüne gelen bir grup işçi, halayl


Gündem 24.02.2021 18:00:00 0
İzmit Belediyesi’nde sözleşme sevinci

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi’nde 15 Ekim 2020 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona bugün ulaşıldı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Kocaeli Şubesi ile İzmit Belediyesi arasında sözleşme, belediye önünde düzenlenen törenle imzalandı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, toplu iş sözleşmesinde yaptığı konuşmada tasarrufları yandaşa, betona değil emekçiye verdiklerini söyledi.

EN DÜŞÜK ÜCRET NET 4 BİN 535 TL

Yapılan sözleşme ile birlikte en düşük işçi ücreti 4 bin 453 lira oldu. 2,5 yıllık sözleşme sürecinde 5 kez işçilerin ücretlerine zam yapılacak. Haftalık çalışma süreci 40 saat olurken, yemek parası 5 liradan 25 liraya çıkartıldı. Kurban Bayramı ücreti 2020’de 1000, 2021’de ise 1500 lira olacak. 1 Ocak itibariyle evli ve 2 çocuk sahibi işçinin en düşük ücreti giydirilmiş haliyle net 4 bin 535 lira olacak. En yüksek işçi ücreti ise net 6 bin 400 lira oldu.

"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET"

Sözleşme töreninde konuşan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, bu sözleşmenin bir sendika ile bir işverenin birlikte nasıl iş yapacağını gösterdiğini söyledi. Kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanına teşekkür eden Küçük, "20 yıldır sendikal mücadele içindeyim, sizlerin adına kabul ettiğim en güzel sözleşme bu. 300 milyon bütçesi olan İzmit Belediyesi bu imkanı size sunuyorsa, 3,5 milyarlık bütçe ile neler vereceğini hayal bile edemiyorum" diye konuştu.

Törene söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, toplu sözleşmelerin kendileri için her zaman önemli olduğunu kaydederek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.






Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı