İzmit’in kurtuluş coşkusuna farklı şehirler de ortak olacak


Gündem 28.06.2021 09:30:00 0
İzmit’in kurtuluş coşkusuna farklı şehirler de ortak olacak

İzmit’in kurtuluşunun 100.yıl coşkusuna dünyanın en başarılı, ödüllü ve kusursuz performanslarıyla izleyenlerde derin etki bırakan halk oyunları ekipleri de ortak olacak. Ankara Fomget, İstanbul Yedirenk, Denizli Desten ve Artvin Belediyesi ekipleri İzmitlilerle birlikte meydanlarda yerini alacak

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesinin şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılına özel olarak hazırladığı kurtuluş kutlamaları coşkusuna farklı şehirlerin performans grupları da ortak olacak. Ankara’dan, Denizli’den, Artvin’den ve İstanbul’dan gelen dünyaca ünlü halk oyunları ekipleri İzmitliler ile birlikte kurtuluş heyecanını meydanlarda yaşayacak. Kortejde de yerlerini alacak olan konuk ekipler 28 Haziran sahnesinde de halka etkileyici gösteriler sunacak.

1995 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Dünya Halk Dansları Yarışması’nda ‘dünya birinciliği’ bulunan FOMGET Folklor Müzik Gençlik Topluluğu ve Gençlik Spor Kulübü, İzmit’in Kurtuluşu için hem meydanlarda hem de sahnede olacak. Çok sayıda uluslararası müzik ve dans festivalleri düzenleyerek ülkenin tanıtımına katkı sağlayan Ankara BB FOMGET GSK, halk oyunlarının dünyaca tanınan ekiplerinden. 

Katıldığı yarışmalarda birçok ödüle uzanan İstanbul Yedirenk Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de İzmit’in 100.Yıl Kutlamaları’nda yerini alacak. Adını ülkemizin yedi coğrafyasından alan başarılı ve ödüllü ekip de tıpkı Artvin Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Denizli Destan Gençlik Spor Kulübü ve Flamenko İstanbul gibi önce İzmit Kent Meydanı’nda ardından kortejde yerini alarak kurtuluş coşkusunu İzmitliler ile birlikte yaşayacak. Ardından program akışına göre 28 Haziran sahnesinde kusursuz performanslarını sergileyecek. 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı