İzmit’te dut bahçelerinin bakımları yapılıyor


Gündem 29.07.2021 17:30:00 0
İzmit’te dut bahçelerinin bakımları yapılıyor

Kocaelide İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Mart ayında Süleymaniye Mahallesi’nde toprakla buluşturulan 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanın yazlık bakımlarını gerçekleştiriyor

KOCAELİ (İGFA) - Üreten bir İzmit için önemli projeleri tek tek hayata geçiren ve kent insanı ile sürekli olarak iş birliğinde bulunan İzmit Belediyesi, geride bıraktığımız Mart ayında ipek böceği yetiştiriciliğine uygun olduğu belirlenen Süleymaniye Mahallesi’ndeki belediyeye ait yaklaşık 5 dönümlük alana 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanı ekmişti. Fidanları toprakla buluşturduktan sonra düzenli olarak kontrollerine devam eden İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, şu sıralar alanın yazlık bakım çalışmasını gerçekleştiriyor. 

Bakım çalışmaları kapsamında ekipler; bölgede yabani otları temizliyor ve bazı böceklerin bitkilere zarar vermemesi adına ilaçlama yapıyor. Burada yetiştirilecek dut fidanları ile ipek böceklerine besin kaynağı oluşturmayı hedefleyen yetkililer, 2022 yılı içerisinde de böcek besleme evi projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Dut bahçesi ve böcek besleme evi alanında üreticilere eğitimler verecek olan İzmit Belediyesi, uygun koşulları sağlayan çiftçilere de yetiştiricilik konusunda tecrübe kazanmaları için bu alanlarda üretim yapma olanakları sunacak. 


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...