İzmitte toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı

Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 15 Ekim’de başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.


Gündem 21.02.2021 12:30:00 0
İzmitte toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi ve belediyede örgütlü olan DİSK Genel İş Sendikası Kocaeli Şubesi ile birlikte toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerine 15 Ekim 2020 tarihinde başlanmıştı. Aradan geçen süreç işçi lehine gelişti ve anlaşma sağlandı. 

Belediye işçilerinin alın terlerinin karşılığını tam olarak alabilmesi için pek çok toplantıda bir araya gelen İzmit Belediyesi ve Genel İş Sendikası Kocaeli Şubesi arasında, işçilerin yüzünü güldürecek ve sendikayı memnun edecek şartlarda anlaşma sağlandı. İş barışını sağlayacak, ücrette eşitlik getirecek olan toplu iş sözleşmesinin İzmit Belediyesinde işçiler arasındaki adaleti tesis etmesi de öngörülüyor. 

KHK Mağduriyeti giderildi 

Belediye bünyesinde bulunan BEKAŞ ve SARBAŞ işçileriyle el sıkışarak kalktığı toplu iş sözleşmesinin detayları haftaya gerçekleşecek olan imza töreninde açıklanacak. İzmit Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinde ayrıca taşeron ve KHK döneminde yaşanan mağduriyetlerin de giderildiği öğrenildi. 


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor