Kabine toplandı... Asgari ücret sunumu yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak toplantının ana gündem maddesi, ekonomik gelişmeler olacak.


Gündem 22.11.2021 18:24:00 0
Kabine toplandı... Asgari ücret sunumu yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.30'da başladı.

HAKAN FİDAN BİLGİLENDİRME YAPACAK

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Libya'da alıkonulan 7 Türk'ün serbest bırakılması kapsamında atılan adımlara ilişkin kabine üyelerini bilgilendireceği aktarılıyor.

Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı, MİT ve Katar'ın ortak operasyonuyla ülkeye getirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz hafta İran, Lübnan ve Moldova ziyaretiyle ilgili diplomatik temaslarının ardından gelinen noktayı aktaracağı belirtiliyor.

Yine, yüzde 50+1 tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli ile görüşmesi gibi iç siyasetteki önemli gelişmelerin de toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

KORONA İZNİ

30 Kasım'da süresi dolacak olan, açık cezaevinde kalan hükümlülerin koronavirüs izinlerinin yeniden uzatılıp uzatılmamasına ilişkin kabine de son bir değerlendirme yapılması planlanıyor. Koronavirüs izinlerinin tekrar uzatılmasına karar verilmesi durumunda düzenlemenin, Meclis Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden İcra İflas Kanunu'na eklenecek bir önerge ile yapılması planlanıyor.

SEÇİM SÜRECİ VE SİSTEM KONUSUNDAKİ SPEKÜLASYONLAR

Önceki hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşen Başkan Erdoğan, 50+1 sistem tartışmaları üzerinden gerçekleşen zirve hakkında Kabine üyelerini bilgilendirecek.

F-35 PARALARININ İADESİ VE AMERİKA İLE TEMASLAR

Öte yandan alınan son dakika haberlerine göre geçtiğimiz hafta ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret de Kabine'nin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. F-35 programından çıkartılan Türkiye'ye parasının iadesi konusunda iki ülkenin hemfikir olduğunu söyleyen Donfried'ın açıklamaları neticesinde Türkiye'de gerçekleştirdiği temaslar ele alınacak, iade sürecinin yol haritası görüşülecek.


Melikgazi Belediyesi’nden glütensiz etkinlik Melikgazi Belediyesi’nden glütensiz etkinlik
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı
Cizre Nehri’nde Alo Dîno’nun efsanesi  Cizre Nehri’nde Alo Dîno’nun efsanesi 
Kömürden çıkış maliyeti belli oldu Kömürden çıkış maliyeti belli oldu