Kaçak kesilen domuzların iç organları ormanda bulundu, muhtar isyan etti


Gündem 10.10.2020 01:26:00 0
Kaçak kesilen domuzların iç organları ormanda bulundu, muhtar isyan etti

Manavgat ilçesinde kaçak kesim yapıldığı tahmin edilen domuzlara ait iç organlar ve kelleler ormanlık alanda bulundu.

 

Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, Yeniköy Kepez mevkiindeki ormanlık alanda poşetler içerisinde atılan atıkların köpek ve yabani hayvanlar tarafından parçalandığını söyledi. Kaçak kesimin Manavgat Yeniköy ve Şişeler mahallesi arasında bulunan Hayıtlıgür Deresi kenarında 7 yıldır faaliyetlerini sürdüren domuz çiftliği tarafından yapıldığını iddia etti.Domuz çiftliğinde kaçak olarak kesimi yapıldığı ileri sürülen domuzların iç organları, kelleleri ve diğer atıklarının çöp poşetlerine konulmak suretiyle ormana atıldığı belirlendi...

Manavgat ilçesinde kaçak kesim yapıldığı tahmin edilen domuzlara ait iç organlar ve kelleler ormanlık alanda bulundu.


Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, Yeniköy Kepez mevkiindeki ormanlık alanda poşetler içerisinde atılan atıkların köpek ve yabani hayvanlar tarafından parçalandığını söyledi. Kaçak kesimin Manavgat Yeniköy ve Şişeler mahallesi arasında bulunan Hayıtlıgür Deresi kenarında 7 yıldır faaliyetlerini sürdüren domuz çiftliği tarafından yapıldığını iddia etti.


Domuz çiftliğinde kaçak olarak kesimi yapıldığı ileri sürülen domuzların iç organları, kelleleri ve diğer atıklarının çöp poşetlerine konulmak suretiyle ormana atıldığı belirlendi. Ormandan yayılan koku üzerine domuz çiftliğine 500 metre uzaklıktaki Kepez Kuzgun Deresi mevkiinden gelen Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.


Çiftlikte kaçak kesim yapıldığı yönünde defalarca şikayette bulunduklarını, geçtiğimiz günlerde domuzların ekili alanlara zarar verdiği için jandarmaya şikayette bulunduklarını belirten Kavuklu, "7 yıldır domuz çiftliğini buradan kaldıramadık. Geçen hafta kaçak kesim yapıldığı yönünde şikayette bulunduk. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri kesimlerin kendi bilgileri dahilinde yapıldığını söyledi. Şimdi gelip burayı görmelerini istiyorum. Kaçak kesimin belgesi burada. Kesilerek satılan domuzların iç organları ve diğer pislikleri ormana atılmış. Köpek ve yabani hayvanlar poşetleri parçalamış. Kokudan bölgeye yaklaşılamıyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Sabah

Resmi Gazete’de gece yarısı atama depremi Resmi Gazete’de gece yarısı atama depremi
Burdur yeni stadyuma kavuşuyor AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur’a kazandırılacak yeni Gazi Atatürk Stadyumu projesinin 12 Mart 2026’da ihaleye çıkacağını açıkladılar.
Ramazan öncesi Burdur'da gıda denetimi Ramazan ayı öncesi Burdur’da gıda güvenliği ve fiyat istikrarı için denetimler sıkılaştırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketten fırına, kasaptan tatlı imalathanelerine kadar kent genelinde k
Turizmin Başkenti Antalya EMITT’te yer almadı Türkiye’nin en büyük turizm organizasyonlarından biri olan 29. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Antalya’nın katılımcı listesinde yer almamasıyla sektörde şaşkınlık ve tepkiye neden oldu.
Isparta’nın arama kurtarma gücü tescillendi Isparta Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ISAK, 6 Şubat depremlerinin ardından güçlenerek uluslararası arama kurtarma görevlerine hazır bir yapıya kavuştu.