Kaçak kesilen domuzların iç organları ormanda bulundu, muhtar isyan etti


Gündem 10.10.2020 01:26:00 0
Kaçak kesilen domuzların iç organları ormanda bulundu, muhtar isyan etti

Manavgat ilçesinde kaçak kesim yapıldığı tahmin edilen domuzlara ait iç organlar ve kelleler ormanlık alanda bulundu.

 

Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, Yeniköy Kepez mevkiindeki ormanlık alanda poşetler içerisinde atılan atıkların köpek ve yabani hayvanlar tarafından parçalandığını söyledi. Kaçak kesimin Manavgat Yeniköy ve Şişeler mahallesi arasında bulunan Hayıtlıgür Deresi kenarında 7 yıldır faaliyetlerini sürdüren domuz çiftliği tarafından yapıldığını iddia etti.Domuz çiftliğinde kaçak olarak kesimi yapıldığı ileri sürülen domuzların iç organları, kelleleri ve diğer atıklarının çöp poşetlerine konulmak suretiyle ormana atıldığı belirlendi...

Manavgat ilçesinde kaçak kesim yapıldığı tahmin edilen domuzlara ait iç organlar ve kelleler ormanlık alanda bulundu.


Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, Yeniköy Kepez mevkiindeki ormanlık alanda poşetler içerisinde atılan atıkların köpek ve yabani hayvanlar tarafından parçalandığını söyledi. Kaçak kesimin Manavgat Yeniköy ve Şişeler mahallesi arasında bulunan Hayıtlıgür Deresi kenarında 7 yıldır faaliyetlerini sürdüren domuz çiftliği tarafından yapıldığını iddia etti.


Domuz çiftliğinde kaçak olarak kesimi yapıldığı ileri sürülen domuzların iç organları, kelleleri ve diğer atıklarının çöp poşetlerine konulmak suretiyle ormana atıldığı belirlendi. Ormandan yayılan koku üzerine domuz çiftliğine 500 metre uzaklıktaki Kepez Kuzgun Deresi mevkiinden gelen Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.


Çiftlikte kaçak kesim yapıldığı yönünde defalarca şikayette bulunduklarını, geçtiğimiz günlerde domuzların ekili alanlara zarar verdiği için jandarmaya şikayette bulunduklarını belirten Kavuklu, "7 yıldır domuz çiftliğini buradan kaldıramadık. Geçen hafta kaçak kesim yapıldığı yönünde şikayette bulunduk. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri kesimlerin kendi bilgileri dahilinde yapıldığını söyledi. Şimdi gelip burayı görmelerini istiyorum. Kaçak kesimin belgesi burada. Kesilerek satılan domuzların iç organları ve diğer pislikleri ormana atılmış. Köpek ve yabani hayvanlar poşetleri parçalamış. Kokudan bölgeye yaklaşılamıyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Sabah

Erzurum Valiliği’ne eski Isparta Valisi Aydın Baruş Atandı İçişleri Bakanı olan Mustafa Çiftçi’nin yerine, eski Isparta Valisi olan ve son olarak Gümüşhane Valisi olan Aydın Baruş atandı. Karar Resmî Gazete’de yayımlandı.
Bakan Kacır’dan Antalya’ya Teknokent Hamlesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde Antalya Teknokent Ar-Ge 4 Binası ile GO Girişim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Abdullah Erin ilk iftarda şehit aileleri ve gazilerle buluştu Isparta Valisi Abdullah Erin, Ramazan ayının ilk iftarında şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada bir araya gelerek, “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur” mesajını verdi.
Serik’te ev yangını: 84 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Antalya Serik’te çıkan ev yangınında 84 yaşındaki Hasibe Büyükdemir yaşamını yitirdi.
Burdur valisi Bilgihan aile ziyaretlerini sürdürüyor Vli Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri kapsamında Demir, Uysal ve Gümüş ailelerini ziyaret ederek Kışla Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi; talep ve önerileri dinledi.