KADIN BAŞINA KEÇİ ÇİFTLİĞİ KURDU PİYASADA MARKALAŞIYOR


Yaşam 10.05.2020 23:25:00 0
KADIN BAŞINA KEÇİ ÇİFTLİĞİ KURDU PİYASADA MARKALAŞIYOR

Isparta Keçiborlu'ya bağlı Senir Kasabasında kendi imkanlarıyla 10 Sanen keçisiyle çiftlik kuran Ziynet Babacan Balbey, üretimde gün gün büyüyerek şimdi yaklaşık 80 tane keçi sayısına ulaştı. Çiftliğindeki keçilerden ürettiği süt ürünleriylede piyasada yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlıyor.

Ziynet Babacan Balbey, Senir kasabasında kendi imkanlarıyla kurduğu Keçi Çiftliğinde şimdilik 80 Sannen keçisinden elde ettiği sütlerden peynir ve çeşitli süt ürünleriyle bölge piyasasına emin adımlarla yol almaya başladı. Kendine ait arazi içerisinde üretim kapasitesinden ekipman teknolojisine ve yüzlerce hayvana yetecek alan kuran Ziynet Babacan Balbey, devlet desteğini almadan tamamen kendi gayretleriyle üretim gerçekleştirdiğini söyleyerek amaçladığı kapasite sayısına doğru ilerliyor. Bu işe başlamaya karar verdiğinde Tarım il müdürlüğü ve TKDK'ya giderek böyle bir çalışma içerisine gideceğini ve destek istediğini söyledi. Kurumda bulunan bazı memurların şimdilik böyle girişimlere destek verilmediğini söyleyerek hatta beni bu işten soğutmak için moralimi bozacak telkinlerde bulundular. Bana sen bu işi yapamazsın bu iş bayanların yapacağı iş değil dediler. Ama ben onları dinlemeyerek başta eşim Varol Balbey olmak üzere çocuklarımla oturup bu işe giriştik. Çok Şükür başarılı bir şekilde ilerliyoruz imkanlarımız dahilinde işimizi büyütüyoruz. Arazi sıkıntımız yok sadece keçi eksikliğimiz var. Burada bin tane keçiye bakacak kapasitemiz var ama şuan için gerekli maddi olanağımız yok Devlet bunun için destek verseydi işimizi dahada büyüterek bölgemizin bu noktadaki ihtiyacını karşılardık dedi.
Günümüzde Türkiye'de bu anlamda hayata geçirilen en büyük yatırım olma özelliği taşıyan Tarım ve Hayvancılık için Devlet'in Destekleri esirgememeli diyen Ziynet hanım. Toplamda 20 bin metrekare arazi üzerinde 5 bin metrekare kapalı alana sahip keçi çiftliğinde keçilerden elde edilen süt almak için bir çok şehirde hatta bunu yurt dışına pazarlayacak üreticiler sırada bekliyor dedi...

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü