“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI” YAPILDI


Gündem 9.04.2021 23:47:00 0
“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI” YAPILDI

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde ilgili Bakanlıklar ve kurumlar tarafından birlikte yürütülen çalışma sonucunda hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı”  kapsamında, İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 ilde Valiler ve tüm ilçelerde Kaymakamlar başkanlığında ilgili ve sorumluluğu bulunan kurumların en üst düzey yöneticilerinin katılımı ile toplantı yapıldı.
 
Kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşen toplantıların başında, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve  
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden konuşma gerçekleştirdi.
 
Bu konuşmaların ardından Vali Arslantaş başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısına” geçildi.
 
Vali Arslantaş toplantının başında yaptığı konuşmada; Devletimizin en üst kademesinden başlamak üzere en hassas şekilde üzerinde önemle durulan bu konuda, İllerdeki en üst yöneticiler olarak bizlerinde ilgili kurumlar arasında koordinasyonu her zaman en üst düzeyde tutarak, önleyici ve koruyucu tedbir çalışmaları en hassas şekilde uygulamaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı.
 
Toplantı gündemde yer alan konuların görüşülmesi ile devam etti. 25 Ocak 2021 tarihi itibariyle 81 ilde uygulamaya konulan Elektronik Kelepçe Uygulaması, 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanılan 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları ve Risk Değerlendirme Formu’nun önleyici ve koruyucu tedbirler açısından etkisi, Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede İlimiz genelinde yürütülen önleyici ve koruyucu tedbirler değerlendirildi.
 
Kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konularında ele alındığı toplantının son bölümünde, risk artırıcı faktörlere karşı il eylem planının hazırlanması ve Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarına devam edilmesi konuları görüşüldü.
 
Toplantıya başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başaklıgil, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Avcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mehmet Şimşek, İl Müftüsü Enver Türkmen, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Reha Sermed Aygören, İl Mili Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Nüfus Müdürü Dursun Hizarcıoğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Gülden Kamit, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Murat Yarar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Şube Müdürü Pınar Doğan, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Harun Erdoğan ve MAKÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar katıldı.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.