Kadının fendi dijital şiddeti yenecek!

Kadınlara yönelik dijital şiddet günden güne artıyor. Yapılan son araştırmalara göre kadınlar, interneti daha çok mevcut sosyal ilişkilerini güçlendirmek için kullandıklarını belirtirken erkeklere kıyasla 2 kat oranda daha fazla çevrimiçi tacize maruz kal


Gündem 4.03.2021 16:30:00 0
Kadının fendi dijital şiddeti yenecek!

BURSA (İGFA) - Özellikle 18-24 yaş aralığındaki genç kadınlardan yüzde 26’sının siber zorbaların hedefinde olduğu belirtilirken, dijital şiddete karşı kadınların atması gereken adımlar ve tavsiyeler ön plana çıkıyor.

Yapılan son araştırmalara göre kadınlar, erkeklere kıyasla interneti daha çok mevcut ilişkilerini güçlendirmek için kullanırken, oldukça fazla sayıda kadın siber suçların kurbanı oldu. Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kadınların internette karşılaştığı dijital şiddete karşı atılması gereken adımları sıraladı.

DİJİTAL ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLAR NELER YAPMALI?

Öncelikle sakin olunarak durumun değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Akkoyunlu, tacizin ekran görüntüsü başta olmak üzere kanıtların toplanması gerektiğini söyledi.  Çevrimiçi taciz iş yerinden bir arkadaşınız tarafından yapılıyorsa insan kaynakları birimini mutlaka bilgilendirilmesini isteyen Akkoyunlu, "Tacizci, tacizi sosyal hayatınızda da devam ettirmekle ve konumunuza gelmekle tehdit ediyorsa durumu en kısa sürede polisle paylaşmayı ihmal etmeyin ve dijital tacizi fiziksel bir tacize dönüşmeden kolluk kuvvetlerine şikayette bulunun" dedi.

YEDİ ÖNEMLİ TAVSİYE

Akkoyunlu, dijital şiddete maruz kalma riskine karşı kadınlara 7 önemli tavsiyede bulunuyor.

1. Şifrelerinizi kimse ile paylaşmayın. 

2. Web kameranızı uygulamalara bağlı bırakmayın.  

3. Gizlilik ayarlarınızı gözden geçirin ve kimseyle gerekenden fazlasını paylaşmayın.  

4. İnternette tanıştığınız kişilerle yalnız görüşmeyin.  

 5. Cihazlarınızdaki tüm işletim sistemlerini güncelleyin. 

 6. Cihazlarınızı antivirüs yazılımıyla koruyun. 

7. Uygulamalara izin verirken dikkatli olun. 


Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret
KalDer Kayseri'den gelecek paneli KalDer Kayseri'den gelecek paneli
Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret
Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.