Gündem

Gündem Haberleri

Kadir Topbaş vefat etti!

Bir süredir COVID-19 tedavisi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı AK Partili Kadir Topbaş (76) yaşamını yitirdi.


Gündem 13.02.2021 17:00:00 0
Kadir Topbaş vefat etti!

BURSA (İGFA) - COVID-19 tedavisi nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan, 13 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Kadir Topbaş 76 yaşında vefat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından birlikte fotoğrafını koyarak, başsağlığı mesajı yayınladı. İmamoğlu mesajında, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize önemli hizmetler sunan Kadir Topbaşın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize baş sağlığı dilerim" dedi.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

1945 yılı Artvin doğumlu olan Kadir Topbaş, Türk mimar, iş adamı ve siyasetçi. Nisan 2004ten beri üstlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinden 22 Eylül 2017de istifa etmişti.

ERDOĞANIN DANIŞMANLIĞINI YAPMIŞTI

Topbaş uzun yıllar serbest mimar olarak çalıştı. 1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın danışmanlığını yaptı. Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesine bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu. Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

1996 yerel ara seçimlerinde Refah Partisinden Bakırköy Belediye Başkanlığına aday oldu ancak seçilemedi. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisiden Beyoğlu Belediye Başkanlığına seçildi. Bu görevi süresince İstanbula model olabilecek "Güzel Beyoğlu" projesini hayata geçirdi. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Partiden aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Topbaş bu görevinden 2017 yılında istifa etti.

Kadir Topbaş 2007den bu yana dünya kentlerinin Birleşmiş Milletleri sayılan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının eş başkanıdır. 2010 yılında üç yıllığına, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) dönem başkanlığına seçilmiştir. Topbaş ayrıca 2011de Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi (UNACLA) Başkanlığına seçilmiştir.

Topbaş, Özleyiş Topbaşla evli ve üç çocuk babasıdır. Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı ‘Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent’, TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı ‘Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II’ ve ‘Anılarda Beyoğlu’ isimli eserleri bulunmaktadır.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!