Kadroya geçen taşerona ek ödeme ne zaman?


Ekonomi 27.11.2019 14:15:00 0
Kadroya geçen taşerona ek ödeme ne zaman?

Kadroya geçen taşeron işçiye ek ödeme ve KİT'lere kadro haberleri ve son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Başkan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de taşeron işçi ve mevsimlik geçici işçilerin ekibe alınmasına ilişkin karar yayımlandı. Karara bakılırsa KİT'ler ihtiyaca bakılırsa 2020'de taşeron işçileri kadroya alabilecek. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan yazıya nazaran, devamlı işçi kadrosu için boş kadro bulunacağı durumlarda 2 sayılı kararnamenin 8. maddesi uyarınca kadro ihdas edilmeksizin tayin işlemi tesis edilmemesi istendi. KİT, yani Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak adlandırılabilir. KİT'ler, devletin bir girişimci olarak iktisadi faaliyetlerde bulunmak üzere kurmuş olduğu işletmelerdir.

Taşeron kadro haberleri Google'da oldukça fazla aranıyor. Taşeron son dakika haberleri kadroya geçen ve halen KİT'lerde taşeron olarak çalışan binlerce işçi tarafından merakla takip ediliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de taşeron işçi ve mevsimlik geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin karar yayımlandı. Karara göre KİT'ler ihtiyaca göre 2020'de taşeron işçileri kadroya alabilecek. Bu arada yerel mahkemenin verdiği karara göre, asgari ücretin fazlasına çalışan emekçilerin ücreti yeni asgari ücrete yükseltilecek. İşte 27 Kasım taşeron işçi gelişmeleri ve kadroya geçen taşeron işçilere ek ödeme ile ilgili açıklamalar 

KADROYA GEÇMEK İÇİN 2 YIL ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 . maddesinde , KİT 'lerdeki taşeron işçilerin kadroya alınması için şu ifadelere yer verildi:

Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 tarihi itibariya en az 2 yıl kesintisiz olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler, aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir.
 

 

İŞKUR işsiz vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda İŞKUR'dan yeni bir proje daha hayata geçiyor. Mithat Yurdakul'un haberine göre, farklı kesimlerden ve farklı eğitim seviyelerinden işsizler, çeşitli alanlarda uzmanlık kazanarak meslek edinebiliyor. Çoban olmak isteyenler her hafta 5 gün olmak üzere, toplamda 13 gün kurs alacak. 20 liradan 50 liraya kadar harçlık da alınan kurslarda katılımcılara 'taahhütname' imzalanıyor.

 

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü