Gündem

Gündem Haberleri

KALEMİMİZ, YARINLARDAN UMUTLU


Gündem 10.01.2020 16:23:00 0
KALEMİMİZ, YARINLARDAN UMUTLU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ve Vali Ömer Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen kahvaltıda bir araya geldi. Samimi ortamda gerçekleşen etkinlikte sorunlar konuşuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan IGC Başkanı Şevket Karahan: “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazetecilerin canı yanmaktadır. Canı yanan insan misali, mesleğimizin canı yanıyor. Kalemimiz, yarınlardan umutlu. Biz hiç umudumuzu kaybetmedik” dedi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı organizasyonu düzenledi. Dün saat 10:30’ta Kebapçı Kadir Restaurant’ta gerçekleştirilen etkinliğe onur konuğu olarak Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de katıldı. Oldukça samimi ve hoş bir ortamda gerçekleşen etkinlikte sorunlar konuşuldu, çeşitli sohbetler gerçekleştirildi.

kalemimiz,-yarinlardan-umutlu--(1).jpg

CANIMIZ YANIYOR

Ziyarette konuşan ilk olarak konuşan ve davetlilerine ‘Hoşgeldiniz’ diyen Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan: “Bizleri onurlandıran, Valimiz Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederim. Bugünü bayram olarak yaşamak isterdik ama içerisinde bulunduğumuz şartlar yüzünden bayramımızı kutlayamıyoruz. Yerel medyamız yok olmayla karşı karşıya. Yerel medyamıza destek olan bürokratlarımızla ve siyasilerimizle her zaman beraber olmak istiyoruz. Herkesin bildiği üzere masraflarımız 2’ye katladı. Yıllardır her şeye zam geldi, ancak biz abonelik ücretlerimizi yükseltmedik. Şahsım olarak 22 yıldır gazete sahibi ve yöneticisiyim. Son 2 yıldır sıfırı tükettik, eksiye düştük. Kredi çekerek çalışanlarımızın maaşlarını ödüyoruz. Şahsım Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesiyim, binlerce meslektaşımız arasından sıyrılarak 4 kişi ile medyamızı BİK’te temsil ediyorum. Görevlerim gereği 79 vilayeti gezdim.  Bundan herkes emin olsun ki Isparta medyası ile herkes gurur duysun. Vatanına, milletine, dinine bağlı kişilerden oluşan bir camiamız var. Umutsuz değiliz. Kamu kurumlarımızın ve siyasilerimizin bizlere destek olacağından eminiz. Canı yanan insanlar gibi basın mensuplarının da canı yanıyor. Canımız yanmasın, çalışanlarımız evlerine ekmek götürsün” dedi.

kalemimiz,-yarinlardan-umutlu--(3).jpg

KALEMİNİ SİLAH OLARAK TUTANLARDAN

SIYRILARAK HEP BİRLİKTE BUGÜNLERE GELDİK

Ziyarette konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise günün anlam ve önemine ilişkin duygularını şu sözlerle ifade etti: “Böyle bir günde beraber olmak büyük bir onurdur. Yıllardır Ispartamız için beraber olduk. Gerçekten zor şartlar altında çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Her sektörün kendine özgü zorlukları vardır. Kimsenin işi kolay değildir. Hep birlikte kalemini silah olarak tutanlardan sıyrılarak bugünlere geldik. Aslı astarı olmayan, belgesiz ve dayanıksız haberlere itimat etmediğinizi biliyorum. Fütursuzca yapılan haberleri desteklememelisiniz. Mesleğiniz ile ilgili bazı düzenlemeler olmalı, mesela her önüne gelen internet sitesi açmamalıdır. Sektörünüz gelişiyor, hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.

ESAS OLAN MANEVİ DESTEKTİR

Etkinlikte basın mensuplarını yalnız bırakmayan isimlerden biri de Vali Ömer Seymenoğlu oldu. Basın mensuplarına manevi desteği sonuna kadar verdiklerini belirten Seymenoğlu: “Bu anlamlı gününüzü kutluyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Sıkıntılara rağmen gazetecilik mesleğini sonsuza kadar sürdüreceğinizi biliyorum. Sıkıntılar ve dertler var. Mali sıkıntılarınız da var. Bizde vilayet olarak yasal çerçeve de destek olmaya çalışıyoruz. Sizlere sonuna kadar manevi destek sunuyoruz. Manevi destek maddi destekten daha önemlidir diye düşünüyorum. Bu işi yaparken niyetinizin iyi olması lazım. Sizler iyi niyetli insanlarsınız.” Dedi.

VALİ’DEN 1,5 MİLYONLUK TURİST HEDEFİ

Etkinlikte 2020 yılı turist hedefinden de bahseden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu: “Bu yılki hedefimiz 1,5 milyon yerli ve yabancı turisti Isparta’da misafir etmek. Davraz Kayak Merkezimiz, Milli ve Tabiat Parklarımız, Yaylalarımız, Gülümüz ve Lavantamızla büyük bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli iyi değerlendirirsek hem esnafımız hemde medyamız kazanır” dedi.

ŞEVKET KARAHAN’DAN BASIN DOSTU PLAKETİ

Konuşmaların ardından Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Vali Seymenoğlu ve Başkan Başdeğirmen’e ‘Basın Dostu’ plaketi takdim etti. Program fotoğraf çekimi ile son buldu.

kalemimiz,-yarinlardan-umutlu--(1)aaa.jpg

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü