KAMİL ÖZCAN: GENÇLER ASGARİ ÜCRETLE ÇÖPÇÜLÜK BEKÇİLİK PEŞİNDELER

Ak Parti 2023'e doğru şehir Buluşmaları programı kapsamında bugün Burdur'a gelen Ak Parti MKYK üyeleri, bölge milletvekilleri Burdur merkez ve ilçelerinde vatandaş, esnaf ve stk'larla buluştular.


Siyaset 19.11.2022 01:03:00 0
KAMİL ÖZCAN: GENÇLER ASGARİ ÜCRETLE ÇÖPÇÜLÜK BEKÇİLİK PEŞİNDELER

Burdur merkez programı kapsamında esnaf, vatandaş ve stk'ları ziyaret eden Ak Parti heyeti son olarak Burdur Ticaret ve Sanayi odasında oda başkanları ve stk temsilcileriyle buluştu.

Programın başlama konuşmasını yapan BUTSO başkanı Yusuf KEYİK, Burdur'da ihracaat  verilerini paylaşarak Burdur'un genel tarihini görseller eşliğinde tanıttı. Ve ziyaretten duyduğu memnuyeti aktardı.

Oda başkanları Ak Parti heyetine sırayla sorunları ve talepleri aktardılar. Toplantının en etkili konuşmasını Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan yaptı: Özcan, yaptığı konuşmada; Bizler özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde en önemli ihtiyacımızın gıda olduğunu gördük. Malesef gençlerimizi üretim yapmak için köylerde ve üretim alanlarında tutamıyoruz. Şimdiki gençler belediyelerde çöpçülük, avm'lerde bekçilik yaparak asgari ücrete öalışmak için çaba harcıyor. Üreticilerimizin çoğu ortalama 60 yaşındalar. Çocuklarını yanlarında tutamıyorlar. Üretim yapsalar o asgari ücretin kat kat üstünü para kazanacaklar ama bu iş onlara cazip gelmiyor. Onun için hükümetimizin bu konuda önemli adımlar atması gerekiyor. Gençlere üretim yaptıracak adımların atılması gerekir. Mesela, onlara bir asgari ücret verilebilir, askerden muaf tutulabilir, üretim yapacakları köylerde alanlarda sosyal alanlar oluşturabilir. Vs. Bunlar örnek tabii... Bu konu çok önemli bir konudur. Lütfen bunun için adımlar atılsın. İfadelerine yer verdi.

Başkan Kamil Özcan'ın knuşmalarını orada bulunan tüm Ak PARTİ yetkilileri not aldılar.


Manisa'da Fatma Turgut coşkusu Manisa'da Fatma Turgut coşkusu
Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!