Kanada’daki Uygur Türkleri 148 yıllık kiliseyi camiye çevirdiler

Kanadanın Troy kentinde 1873 yılında inşa edilen Mount Carmel Kilisesine, camiye çevrildikten sonra Kanada Uygur Türkleri İslam ve Kültür Merkezi adı verildi.


Gündem 27.09.2021 13:30:00 0
Kanada’daki Uygur Türkleri 148 yıllık kiliseyi camiye çevirdiler

ANKARA (İGFA) - Kanada’nın Toronto kenti ile çevresinde yaşayan Uygur Türkleri, satın aldıkları tarihi bir kiliseyi camiye çevirdi. Troy kentinde 1873 yılında inşa edilen Mount Carmel Kilisesi'ne, camiye çevrildikten sonra Kanada Uygur Türkleri İslam ve Kültür Merkezi adı verildi.

Doğu Türkistan Cumhur Başkanı Abduvali Buğrahan Osman, kiliseyi camiye çeviren Kanada’daki Uygur Türklerini tebrik etti. "Bir merkez haline getirilen hem ibadet amaçlı hem de kuran eğitimi başta olmak üzere çocuklarımız orada eğitilecektir" diyen Osman, "Bu sayede geleceğimiz olan çocuklarımız batı kültüründe sıyrılarak kendi benliklerini bulabilecek ve Türkistan gelenek ve göreneklerini, kültürünü öğrenmiş olacaklar. Çin zulmü altında yetişen ve ailelerinden koparılarak okullara kapatılan Türkistan’lı çocuklarımızı da bu eziyetten kurtarmak için bizlerde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı