Kanser tedavisinde fitoterapi önemli


Gündem 12.06.2021 11:30:00 0
Kanser tedavisinde fitoterapi önemli

Fitoterapi uzmanı Dr. Şenol Şensoy kanser tedavisinde kanser kök hücrelerine müdahalenin önemine dikkat çekti.

BURSA (İGFA) - Kanserle mücadelede ilk basamağın nasıl bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu anlamak olduğunu kaydeden Fitoterapi uzmanı Dr. Şenol Şensoy, "Son yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki kanserin iki çeşit hücresi vardır. Birincisi kanser hücreleri ikincisi ve daha tehlikeli olanı kanser kök hücreleri. Kanser kök hücrelerini normal kanser hücrelerinden ayıran özellikler şöyle sıralanabilir: Daha güçlü yapıya sahipler, hızlı bölünerek kısa sürede onbinlerce yeni kanser hücresi üretebilirler, kemoterapi ve radyoterapiye karşı savunma duvarı oluştururlar ve çoğu zaman etkilenmez" dedi.

Dr. Şenol Şensoy şu açıklamayı yaptı: "Çoğu kanser hastasında rastladığımız bir durumla konuyu bağdaştıralım. "Hocam kemoterapi alıyordum, kitleler küçülüyordu çok seviniyordum ancak bir anda kitleler büyümeye ve farklı organlara yayılmaya başladı, neden oluyor bu?" Sebebi kanser kök hücreleridir. Kemoterapi ilk başladığı anda savunmaya çekilen bu kök hücreler, kemoterapi ilaçlarına karşı önce bağışıklık kazanır, ardından saldırıya geçer.

Çok sık duyduğumuz ikinci bir durumsa şöyledir: "Hocam, tam kanseri yendim, herşey yolunda derken, tedaviler bittikten 2-3-5 sene sonra kanser tekrar nüksetti. Bu nasıl oluyor?" Aslında bunun da sebebi kanser kök hücreleridir. Kemoterapi ve radyoterapi ile vücuttaki tüm kanser hücreleri yok edildi sanılırken bazen kanser kök hücreleri saklanmayı başarmaktadır. Kişinin bağışıklık sisteminin zayıf bir anında hızla çoğalarak kanserin nüksetmesine sebep olurlar.

Kanser Kök Hücre Tedavisinde Tıbbi Bitkilerin Etkisi

İşte bu noktada devreye fitoterapi yani profesyonel bitkisel tedavi girmektedir.

Dünya çapında onlarca üniversite son yıllarda kanser tedavisi konusundaki çalışmalarını bu kök hücrelere ayırmaktadır. Curcumin, likopen, astaksantin, resvaratrol, zeytin yaprağı gibi onlarca bitki özü çalışmalara konu olmuştur. Bu bitki özlerinin doğru formda ve doğru formüllerle uygulanması neticesinde kanser kök hücrelerinin de yok edilebildiği tespit edilmiştir. İşte kanser tedavisinde asıl başarıya götüren yol ve yöntem de budur.

Her Tedavinin Yanında Mutlaka Fitoterapi

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak, kemoterapi ve radyoterapinin etkinliğini artırıp yan etkilerini azaltmak, hem kanser hücreleri hem de kanserin kök hücrelerinin yok edilmesi için tüm kanser hastalarına var olan tedavilerine ek olarak mutlaka bitkisel tedavi desteği öneriyoruz. Ailesinde kanser geçmişi olan kişilerin ya da çevresel faktörlerin kanseri tetikleme oranı yüksek olan kişilerin kanserden korunmak için fitoterapiden faydalanabileceklerini de unutmayalım.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor