Karantina yurdunda hakaret içerikli yayın yapan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

.


Gündem 30.03.2020 18:37:00 0
Karantina yurdunda hakaret içerikli yayın yapan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Bolu’da yurt dışından getirildikleri öğrenci yurdunda karantina altındayken sosyal medya üzerinden yaptıkları ve Türkiye Cumhuriyeti’ne küfür ettikleri canlı yayın sonrası gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Korona virüs salgını sonrasında yurtdışından 'ya gelen yaklaşık 500 kişi, 14 gün boyunca karantina altında tutulacakları Hayreddin Tokadi na yerleştirildi. Yurtdışından gelen Furkan A. isimli bir kişi,  hesabından canlı yayın yaptığı sırada daha önce yurtta kalan kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdı. Gelen tepkiler üzerine Furkan isimli gencin canlı yayınını kapatması üzerine başka bir öğrenci arkadaşlarıyla birlikte yeni bir canlı yayın başlattı.Açılan canlı yayında, yurdun erkek yada kız yurdu olup olmadığını bilmediklerini, eşyaların da yanlışlıkla karıştırıldığını söyleyen öğrencilerden  M. isimli bir genç 'ne hakaretlerde bulunarak küfür etti. Yaşanan olayların ardından Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret ve küfür eden Nuri M. ve beraberindeki 3 kişi, hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılarak gözaltına alınmaları talimatı verildi.



HIZLI TEST YAPILARAK GÖZALTINA ALINDILAR
 ve 'dan geldikleri öğrenilen ve haklarında gözaltı kararı verilen Mehmet Nuri M., M.K.K. ve M.Y. isimli gençlerin kan örnekleri alınarak korona virüs testi yapılması için  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Yapılan testlerin negatif çıkması üzerine özel kıyafetlerle yurda giren polis ekipleri 3 genci kelepçeleyerek gözaltına aldı. Öğrenciler, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldüler.



ADLİYENİN OTOPARKINDAN SOKULDULAR
Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gün süren sorgularının ardından 3 öğrenci geniş güvenlik önlemi altında Bolu Adliyesi'ne getirildi. Öğrencilerin, yurttan gözaltına alınmaları ve emniyet müdürlüğüne götürülmeleri sırasında vatandaşların sert tepkisi nedeniyle, adliyede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için öğrenciler otoparktan adliyeye sokuldu.

.

Üç bakan Antalya’da ortak hedefte buluştu Antalya’da bir araya gelen eğitim, spor ve sosyal hizmet bakanları; çocukların ve gençlerin gelişimini merkeze alan politikalar ile yeni yatırım ve iş birliklerini masaya yatırdı.
Burdur’da ASM ve 112 için protokol imzalandı Burdur’da Sağlığa Hayırsever Desteği: Menderes Mahallesi’ne ASM ve 112 İstasyonu Yapılacak
Daşdöner detaya girmeden seçilen Yücedağ'ı tebrik etti Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Genel Kurulu sonrası açıklama yapan Faruk Daşdöner, tüm üyelere teşekkür ederek yeniden seçilen Başkan Mehmet Yücedağ ve yönetimini tebrik etti, birlik ve beraberlik vurg
Kaş’ta ev yangını can aldı Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan ev yangınında bir kişi hayatını kaybetti.
Serik ulaştırma esnafı Tırık’la devam dedi Antalya’nın Serik ilçesinde Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlık Seçimleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Hulusi Tırık, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.