Karantinadan Kaçmayın Devlet çok iyi Bakıyor


Yaşam 29.03.2020 21:43:00 0
Karantinadan Kaçmayın Devlet çok iyi Bakıyor

Geçtiğimiz gün Burdur'a çeşitli ülkelerden getirilen 16 kişi, 14 günlük karantina süresini Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtta geçiriyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 16 Türk vatandaşı geçtiğimiz gün Burdur'daki Asım'ın Nesli Yurdu'na yerleştirildi.Yurtta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların tüm ihtiyaçlarının Burdur Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay tarafından karşılanacağı belirtilmişti.

Burdur’a getirilen Nilüfer Erbil 14 günlük karantina sürecini Asım'ın Nesli Yurdu'nda geçiriyor.  Yurttan çektiği videoyu sosyal medya hesabının paylaşan Erbil, ‘’gerçekten hijyen bir şekilde çalışılıyor, ellerinden geldiğince Burdur’da bize yardım ediliyor’’ dedi.

 

 
RATEM heyetinden Telif Hakları Genel Müdürü Yılmaz’a ziyaret Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve beraberindeki heyet, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Memurlara doğum sonrası 16 hafta ücretli izin Doğum iznine ilişkin önemli düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıl
Benzin, Motorin ve LPG Fiyat Artışına Vergi Dopingi Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemiyle, bazı petrol ürünlerinin fiyatı artarsa, artış tutarının yüzde 75'ine kadar ÖTV'si indirilecek.
Antalya’ya sel ve hortum desteği: 108 milyon liralık kaynak Sel ve hortumdan etkilenen Antalya’da zarar gören çiftçiler için 100 milyon lira, evleri hasar alan vatandaşlar için ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 108 milyon liralık destek ödeneği gönderildi.
1 yaşındaki bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis Antalya’da 1 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkan anne, Antalya 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “alt soya karşı eziyet” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.